kod ile field ekleme, tablo oluşturma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

kod ile field ekleme, tablo oluşturma

Mesaj gönderen nitro »

merhaba delphi7 ve firebird kullanıyorum,
veritabanında ekleme field olduğu zaman yeni exeyi müşteriye gönderince bir de ibexpertten field eklemesi yapmam gerekiyor.
bu ve benzer işleri kodla ya da sadece ekleme yapılan SQL kodunu execute ettirsem daha iyi olur , ama nasıl olur?

not: arama yaptım bulamadım, forumda konuşulmuştur eminim ama bulamıyorum.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Anahtar kelimeler ALTER TABLE :wink:
Genel kullanım;
ALTER TABLE <table_name>
ADD <field_name> <field_definition>
ADD CONSTRAINT <constraint_name> <constraint_definition>
DROP CONSTRAINT <constraint_name>
DROP <field_name>;
Yazacağın komutu execute (ExecSQL) etmen yeterli :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
ikut

Re: kod ile field ekleme, tablo oluşturma

Mesaj gönderen ikut »

nitrokonat yazdı:merhaba delphi7 ve firebird kullanıyorum,
veritabanında ekleme field olduğu zaman yeni exeyi müşteriye gönderince bir de ibexpertten field eklemesi yapmam gerekiyor.
bu ve benzer işleri kodla ya da sadece ekleme yapılan SQL kodunu execute ettirsem daha iyi olur , ama nasıl olur?

not: arama yaptım bulamadım, forumda konuşulmuştur eminim ama bulamıyorum.
Merhaba aslında tereciye tere satmış olacağım ama ben genede yazayım. Belki bir yardımımız dokunur.

Öncelikle benim önerim bir text dosyada xml gibi bir yapıda program sürümünü,data sürümünü ve build no yu tutman. Program açılışta kendi buildno ve sürümünü bu yeni xml ile karılaştırır düşük ise update gerektiğini bildirir. burada updater.exe diye başka bir programın devreye girer ve gerekli güncellemeleri yapar. örneğin programın içinde eri sürümüde aynı işleme girer. 1.01 ise şu alanları ekle ve şunu yap gibi.

karışık gibi duruyor ama çokta zor değil. istersen detaylandıralabilirim.
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

bu konu piyasada iş yapan her programcı için o kadar önemli ki, biri makale halinde bu konuyu anlatsa en faydalı işlerden birini yapmış olur. Aslında yapılacak işler belli, bunları toparlamak önemli olan. Mesela çalışan exe internete bağlanıp, versiyon kontrolü yapacak, bu dosyanın tarih saatinden de olabilir. updater.exe gibi bir program download edip, çalışmakta olan exe yi sonlandırıp, yeni exeyi orjinal konumuna kaydedecek, veritabanında gerekli düzeltmeleri yapacak, gerekiyorsa windowsu yeniden başlatacak,... sitede aratınca download kodu var, hız açısından turbopowerın zip komponenti ile sıkıştırmada yapılabilir.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

:bravo: şiddetle katılıyorum sayın türkcanfidan.