gun , ay yil değişkenlerini birleştirme (sql içinde)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikut

gun , ay yil değişkenlerini birleştirme (sql içinde)

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba

DB' veritabani içinde gun ay ve yil değerleri var ve bunlar numnerik tipte. Concat yaparsam hata veriyor.

şimdi bu tablodan 2 tarih arası kayıtları çekmek haliyle zor... en mantıklısı bu üç alanaı uygun formata yanyana getirip where ile uyan kayıtları almak.

bunu nasıl yaparım.

Düzeltme: bu DB' maalesef AS/400 üstünde haliylke sql notasyonları farklı concat kabul etmedi ama || ile yaptım. değerleride Char ile char tipine çevirince oldu bu seferde sorun şu; 2005 3 12 gibi bir deger veriyor. bunu direst select içinde kullanıclacak hale nasıl getirirm.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

AS/400 de VT DB2 mu? CAST yada TO_CHAR tipi benzer bir fonksiyon var ise;

Kod: Tümünü seç

... CAST(YIL AS CHAR(2))||CAST(AY AS CHAR(2))||CAST(GUN AS CHAR(2)) ...
şeklinde string e çevirebilirsin. Doğrusu VT ye uygun tarih formatında tarihe çevirip öyle sorgulamaktır :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
ikut

Mesaj gönderen ikut »

rsimsek yazdı:AS/400 de VT DB2 mu? CAST yada TO_CHAR tipi benzer bir fonksiyon var ise;

... CAST(YIL AS CHAR(2))||CAST(AY AS CHAR(2))||CAST(GUN AS CHAR(2)) ...
şeklinde string e çevirebilirsin. Doğrusu VT ye uygun tarih formatında tarihe çevirip öyle sorgulamaktır :idea:
merhaba

cast ile yapınca concat oldu ama bu seferde daha önce yazdığım gibi tek haneli aylarda sorun var.. ocaktan sonra ekim geliyor order by de..

ben şöyle birşey yaptım

Select 
C9ALACAK,C9BORC,C9FLAG,C9DVZKOD,C9DVBORC,C9DVALAC,C9FISYIL,C9FISAY,C9FISGUN, ((C9FISYIL*400) +(C9FISAY*31)+C9FISGUN) AS FSTTAR  
FROM VMUHLIB.MUHHARF 
WHERE C9CARKOD='00001'  ORDER BY FSTTAR
böyle olunca hem kolonlar dogru geliyor hemde sıralama ancak where satırında fsttar=802432 (2006 * 400+1*12+1=2006 01 01) yani ocak 1 2006 hareketlerini getir dediğimde sql çalışmıyor fsttar dışındaki tüm koşullarda ise çalışıyor.

fsttar ı ben ürettiğim içinmi where içinde kullanamıyorum.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Önceki mesajda dediğim gibi YIL, AY, GÜN değerlerini VT nin tarih formatına uygun şekilde (YYYY-MM-DD mi yoksa YYYY/MM/DD mi her ne şekilde ise) TARIH şekline çevirmeniz daha doğru olacak. Diğer türlü kulağı ters göstermek gibi bir şey oluyor :roll:

...
CAST( CAST(YIL AS CHAR(4))||'-'||CAST(AY AS CHAR(2))||'-'||CAST(GUN AS CHAR(2)) AS DATE )
...
tarih formatını YYYY-MM-DD varsaydım :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
MoSoft
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MoSoft »

Genelde gg-aa-yyyy olur. Aralara . diye kayıt eder ararken / bunu ister. Bende fonksiyon yazdım kendime.

var
a,b,c,d,e:string;
begin
d:=DateToStr(Date);
a:=LeftStr(d,2);
b:=MidStr(d,4,2);
c:=RightStr(d,4);
e:=a+'/'+b+'/'+c;
end;
Şafak 300 ( 10.04.2005) dü artık Yok....

http://www.ucretsizyazilim.com
Kısaca Ben : http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... 5%9F&meta=