Örn Stored Procedure Ve Delphi Tarafından Değer Atamak

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Örn Stored Procedure Ve Delphi Tarafından Değer Atamak

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;

MSSQL SERVER'a Basit bir stored procedure ve bu strored procedureye delphi tarafından nasıl değer atanacağı konusunda yardımcı olabilrseniz sevinirim. :oops:

Not:Genelde Veri tabanı programcılığı yapıyorum, fakat işlerimin büyük kısmını delphi tarafından yapıyorum. Sunucu/İstemci tipi uygulamalarda hem ağ yoğunluğunu düşürmek hemde işi Veri tabanında halletmek için bu konuyu öğrenmek istiyorum.

Değerli Yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla
Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen rsimsek »

Sorguda kullanır gibi;

Kod: Tümünü seç

SP.ParamByName('Parametre').AsInteger := 5 
şeklinde :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Hakan Can
Üye

Re: Örn Stored Procedure Ve Delphi Tarafından Değer Atamak

Mesaj gönderen Hakan Can »

pro_imaj yazdı:Sunucu/İstemci tipi uygulamalarda hem ağ yoğunluğunu düşürmek hemde işi Veri tabanında halletmek için bu konuyu öğrenmek istiyorum.
Gerçekten amacın bu ise ben şahsen SP ve trigger'lardan uzak durmanı tavsiye ederim.

Genelde VT programcıları SP ve trigger'ı bilmeyi çok önemli bir şey olarak değerlendirirler ve neredeyse her birşeyi bunlarla yapmaya kalkışırlar. Ancak bence bunlar daha ziyade VT'yi daha karmaşık hale getiren hatta performansını düşüren yaklaşımlar.

VT programcılığında NORMALIZASYON ve diğer temel VT kuralları (INTEGRITY'ler vs.) en önemli ve hatta yeterli yaklaşımlar. Ötesi de belki bilinmeli ve de gerektiğinde kullanılmalı ama imkan varsa uzak durulmalı.

CASE WHEN ... ELSE END, SUB SELECT QUERY'leri vs. SQL'i o kadar güçlendirdiki ben SP ve trigger kullanımını artık neredeyse sıfırladım.

Bunlar benim şahsi düşüncelerim.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

Recep abi kısmen anladım sanırım.

Hakan Can hocam bu konuda farklı yorumlar mevcut bende veri tabanı prg yaptığım için delphi veya herhangi bir yazılımla sadece basit arayüzler oluşturmayı herşeyi vtde bitirmeyi hedeflediğim için öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]