exe açılırken hangi dosyaları arıyor..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
serkan
Üye

exe açılırken hangi dosyaları arıyor..

Mesaj gönderen serkan »

selam arkadaşlar bu bölüme sormakla doğrumu yaptım bilmiyorum ama sorunum şu;
yazdığım program bazı XP lerde açılmıyor...bende exe yi 98 uyumlu yap dediğimde açılıyor ama yinede performanslı çalışmıyor.neden bazı xp lerde sorun çıkardığını merak ediyorum.sanırım bazı dosyaları arıyor veya sürümlerine bakıyor.bir zamanlar bir program görmüştüm exe açıldığında windowsta hangi dosyalara erişiyor, neler yapıyor onu buluyordu.öyle bir şey bilen varsa benim programada bakayım ne haltlar karıştırıyor diye.forumda üstadlar fazla komponent kullanmayın dediğinde bazıları soruyor neden ne zararı var diye aha şekil 1A da ben varım o kadar komponent kullanınca onun kullandığı dosyaları veya sürümleride öğrenip müşteriye yüklemek lazım.lütfen yardım...
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozsal »

istediğin program galiba winsight32 gibi bir şey?
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Jedi ile gelen PE diye bişi vardı, o EXE nin dahili ve harici ihtiyaç duyduğu DLL BPL gibi şeyleri gösteriyor.

X:\Jedi klasörü\jcl\bin\PeFuncExample.exe
X:\Jedi klasörü\jcl\bin\PeViewer.exe

ile detaylı inceleyebilirsin..

Ben otomatik güncellemeler için PE özelliklerini kullanıyorum, bir dizin belirtiyor ve o dizin içndeki EXE, BPL leri PE fonksiyonları ile derinlemesine taratıyorum, ve ihtiyaç duyulan harici dosyalarla beraber RELEASED adlı bir klasörde topluyorum. Böylece tek tek her EXE için bu neyi kullanacak neye ihtiyacı var falan aramama gerek kalmıyor.

Resim

Saygılar..
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Kişisel görüşüm...

Mesaj gönderen sabanakman »

.exenin yavaş açılması veya bazı sistemlerle uyumsuz olması hangi bileşenleri ve hangi kodları kullandığınla alakalıdır. Ne kadar çok çeşitli bileşen kullanırsan bu sorunun ortaya çıkma ihtimalide o kadar artabilir (bu bir ihtimaldir, görüşü geçersiz kılacak sağlam bileşenler kullanıyor da olabilirsin). Eğer çok gerekli değilse bu şekilde proje oluşturmaktan çekinmek gerekir.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen serkan »

selam deneme yanılma yöntemiyle bişeyler yaptım sonuçta jedi bileşenlerinden birini kullandığımda bazı xp lerde programın açılmadığını gördüm.başına böyle bişey gelen oldumu.veya başka bir sürümünü indirip onu kurup programı tekrar derlesem düzelirmi.öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

jedi nin 3.10 sürümünü yükleyerek problemi çözdüm.teşekkür ederim.