Teknik Servis 2006 küçük çaptaki teknik servisler için hazırlanmış ücretsiz teknik servis takip yazılımıdır.
Müşterilerinizden aldığınız ürünleri detayları ile kayıt edebilir, ürünün teslim alındığına dair müşterilerinize fiş verebilir, yine aynı şekilde ürün tesliminde teslim edildiğine dair fiş verebilirsiniz.
Modüller :
Program 7 ana modülden oluşur:
1. Yeni Kayıt : Müşterilerinizde gelen ürünleri kayıt edeceğiniz modüldür. Arızalı yada bakım için gelen ürünleri bu kısımda kayıt edip, kayıt işlemi sonucunda müşterinize fiş verebilirsiniz.
2. İş Bitimi : Arıza / bakım için gelen ürünlerin sorunları giderildiğinde yada giderilmeden teslim edileceğinde bu modül kullanılır. Yine aynı şekilde ürünün eksiksiz teslim edildiğine dair müşterinize imza karşılığı fiş verebilirsiniz.
3. Eski Fiş : Daha önceden firmanıza bırakılan ancak fiş vermediğiniz müşterilerinize bu modül aracılığı ile fiş verebilirsiniz.
4. Stok : Deponuzda bulunan ürünleri bu modülden takip edebilirsiniz.
5. Şirket : Şirketinize ait bilgileri (şirket adı, sorumlu adı, fişlere bastırılacak açıklamaları vs.) bu modülden düzenleyebilirsiniz.
6. Raporlar : Müşterileriniz ve cihazları hakkındaki bilgileri bu modül sayesinde kolayca kağıda dökebilirsiniz. Bu modül içeriğinde ayrıca, ayrıntılı bir arama kısmı bulunmaktadır.
7. Kullanıcılar : Yazılımı kullanacak kişileri bu kısımdan tanımlayabilir, haklar verip alabilirsiniz.
Kurulum :
http://www.hemenpaylas.com/download/142 ... p.rar.html
Yukarıdaki linkte verdiğim dosyayı indirip kurduktan sonra, kurulum yaptığınız dizinde bulunan tserver.exe isimli dosyayı çalıştırınız. Çıkan kutucuktaki sistem bilgilerini, o yapıyı bozmadan kendi sistem bilgilerinize göre değiştiriniz.
Kaydet butonuna basıp çıktıktan sonra. nfiles dizini içindeki liste.txt isimli dosyayı notepad ile açıp içeriğini kendi ürün gruplarınıza göre değiştiriniz. Dikkat edilmesi gereken kısım, her ürün grubunun arada boşluk kalmadan alt alta yazılması ve 15 karakterden fazla olmamasıdır.
Server Kurulumu :
Programı ağ ortamında kullanacaksanız, Kurulum başlığı altında yazdığım açıklamaları kendinize göre düzelttikten sonra, Denetim Masası içindeki Firebird Server Manager isimli uygulamayı çalıştırın. Eğer Denetim Masası altında Firebird Server Manager isimli uygulamayı göremiyorsanız, bilgisayarınızı kapatıp açın. Buna rağmen yine göremiyorsanız programı kurduğunuz yerdeki Firebird-1.5.3.4870-0-Win32.exe isimli programı çalıştırıp kurun ve bilgisayarınızı kapatıp açın.
Firebird Server Manager isimli Denetim Masası uygulamasını çalıştırdıktan sonra as an application ve automatically seçeneklerini seçip, orada görünen buton start butonu ise o butona basıp server olarak bilgisayarınız ayarlayın. Güvenlik duvarı uyarı verirse engellemeyi kaldır seçeneği ile devam edin. Bu işlem sonucunda, görev çubuğunuza Firebird Server Manager Simgesi yerleşecektir.
Daha sonra server olarak kurulum yaptığınız dizindeki data klasörüne tam paylaşım verin.
Bu uygulama sadece server olarak kullanacağınız bilgisayarda yapılmalıdır. Client bilgisayarlarda Firebird Server Manager için ayarlama yapmaya ve dizinlere paylaşım vermeye gerek yoktur.
Uyarı :
Program kodları arasına, sisteminize zarar verebilecek herhangi bir kod bilinçli olarak yerleştirilmemiştir. buna rağmen sisteminizde doğabilecek aksaklıklardan sorumluluk kabul etmediğimi bildiririm.
İlk kullanım için :
kullanıcı adı : admin
şifre : 12345
- İletişim:
slm
Programınızı inceledim, bazı eksiklikleri belirtmek istiyorum
Sırf veritabanı tanımlaması için bir exe program yapmak fazladan uğraş demektir, bunu yerine anaformun create eventinde;
veritabanı:=Extractfilepath(Application.Exename)+'Data\Veritabanı.fdb';
yazarsanı buna gerek kalmaz, yada login ekranına bir buton daha koyarak
burdan veritabanı yolunu belirtir ve bunu bir ini dosyasına yada registere kaydettirebilirsiniz daha pratik olur, bir de
program çıkışında mesaj dialog penceresi ingilizce sanırım mesajdlg kullanmışsınız bunu yerine de Application.Messagebox kullanırsanız herşey Türkçe olur
kolay gelsin
Programınızı inceledim, bazı eksiklikleri belirtmek istiyorum
Sırf veritabanı tanımlaması için bir exe program yapmak fazladan uğraş demektir, bunu yerine anaformun create eventinde;
veritabanı:=Extractfilepath(Application.Exename)+'Data\Veritabanı.fdb';
yazarsanı buna gerek kalmaz, yada login ekranına bir buton daha koyarak
burdan veritabanı yolunu belirtir ve bunu bir ini dosyasına yada registere kaydettirebilirsiniz daha pratik olur, bir de
program çıkışında mesaj dialog penceresi ingilizce sanırım mesajdlg kullanmışsınız bunu yerine de Application.Messagebox kullanırsanız herşey Türkçe olur
kolay gelsin