herkese merhaba.. ben delphi ile database programlamaya oldukça yabancı biriyim.Bir proje yapmalıyım ancak kullanacağım database MySQL olduğu için nasıl komut gönderip cevap alacağımı tam olarak bilmiyorum.
Sorum şu : bir formun üzerindeki nesnelere veriler girildi ve kaydete basıldığında mysql e kaydedecek.Sanıyorum bu sorunun cevabı bu konu ile alakalı bir çok işlemede yöntem olacak.Birde kayıtlardan birinin yarısını alıp diğer bi alana nasıl kaydettirebilirim.Anlatamadıysam üzgünüm cevaplamamakta serbestsiniz.. Herkese şimdiden teşekkürler...
Delphi ile Sqlde komut işletimi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi ile Sqlde komut işletimi
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
delphi + mysql kullanmak için en çok tercih edilen bileşen zeosdbo
http://www.zeoslib.net burdan bulabilirsin. yanılmıorsam bedava olması lazım.
sonra delpi ile normal tablolara nasıl kayıt girilir nasıl kayıt silinir bununla ilgili bir iki makale bulup okuman lazım.
zaten mantık aynı.
takıldığın yerlerde tekrar sorarsınn.
iyi çalışmalar.
http://www.zeoslib.net burdan bulabilirsin. yanılmıorsam bedava olması lazım.
sonra delpi ile normal tablolara nasıl kayıt girilir nasıl kayıt silinir bununla ilgili bir iki makale bulup okuman lazım.
zaten mantık aynı.
takıldığın yerlerde tekrar sorarsınn.
iyi çalışmalar.
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
tekrar selam
Arkadaşlar öncelikle lafa özür dileyerek giricem.Çünkü ben size sorunumu yanlış izah etmişim.Ben mysqle zaten myodbc ile bağlanıyorum..sorun olan delphideyken mysql e kaydet komutu nedir?
tekrar özür diliyerek sorumu düzeltiyorum
tekrar özür diliyerek sorumu düzeltiyorum
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Database kullanımı...
Çok teşekkürler arkadaşlar ADO bileşeni demeniz yeterli oldu ben 5-6 yıllık programcıyım..delphi hakkında ve diğerleri hakkında bu süre zarfında bilgisayarım olmadığından dolayı yalnızca bilgi ve döküman topladım..onlarca yüzlerce dosya.. ve dün ADO hakkında kısa çaplı bi araştırma yaptım o da bana yeterli oldu çok Teşekkürler..