Arkdaşlar merhaba;
Benim şu tarz bir sorunum var; Formda arama yaptım ama istediğim gibi bir örnek bulamadım...
Sorunum şu : tabloda iki tane alanım var biri donemkodu, diğeri donemadi
Örnek olarak :
donemkodu ----------- donemadi
-------------- ----------- -------------
200608 ----------- Ağustos
200609 ----------- Eylül
200610 ----------- Ekim
gibi devam ediyor. 200608 olan tarihi ay ve yıl sonunda yıla ve ay'a göre bir arttırmak istiyorum yani 200608 iken 200609 olacak yıl sonuna geldiği zaman ise 200612 iken 200701 , 200702 gibi devam ecek bu tarz bir olayı biz elle yada programın parametreler bölümünden mesela bir checkbox yardımı ile eğer aktif ise ay sonu geldiğinde son tarihe bakıp yıl ve ay'ı bir arttıracak gibi arkdaşlar. Yapmak istediğim olay bu şekilde. Umarım yeterli derecede açıklayıcı olarak anlatabilmişimdir. Bana göre çok ciddi bir sorun bu asrkdaşlar ama ben yapamadım...
Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Herkese şimiden çok teşekkür ediyorum.. Kolay gelsin...
tarihi manuel ve otomatik olarak arttırmak...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
tarihi manuel ve otomatik olarak arttırmak...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Re: tarihi manuel ve otomatik olarak arttırmak...
Monthof dayof we yearof fonksiyonlarını inselermisin. konuyu tam anlamadım ama bunlar yardımcı olur. aslında doğrudan tarih kullansan bir dolu fonksiyon var ama sen böyle kullanmışsın.Biltes yazdı:Arkdaşlar merhaba;
Benim şu tarz bir sorunum var; Formda arama yaptım ama istediğim gibi bir örnek bulamadım...
Sorunum şu : tabloda iki tane alanım var biri donemkodu, diğeri donemadi
Örnek olarak :
donemkodu ----------- donemadi
-------------- ----------- -------------
200608 ----------- Ağustos
200609 ----------- Eylül
200610 ----------- Ekim
gibi devam ediyor. 200608 olan tarihi ay ve yıl sonunda yıla ve ay'a göre bir arttırmak istiyorum yani 200608 iken 200609 olacak yıl sonuna geldiği zaman ise 200612 iken 200701 , 200702 gibi devam ecek bu tarz bir olayı biz elle yada programın parametreler bölümünden mesela bir checkbox yardımı ile eğer aktif ise ay sonu geldiğinde son tarihe bakıp yıl ve ay'ı bir arttıracak gibi arkdaşlar. Yapmak istediğim olay bu şekilde. Umarım yeterli derecede açıklayıcı olarak anlatabilmişimdir. Bana göre çok ciddi bir sorun bu asrkdaşlar ama ben yapamadım...
Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Herkese şimiden çok teşekkür ediyorum.. Kolay gelsin...
delphi olmadığı için teorik kod yazıyorum;
bu durumda
umarım işinizi görür.
kolay gelsin
Kod: Tümünü seç
function donemarttir(donem: string) string;
var
yil,ay: integer;
begin
yil:=strtoint(copy(donem,1,4));
ay:=strtoint(copy(donem,5,2));
if ay<12 then ay:=ay+1 else
begin
ay:=1;
yil:=yil+1;
end;
if ay<10 then donemarttir:=inttostr(yil)+'0'+inttostr(ay) else donemarttir:=inttostr(yil)+inttostr(ay);
end;
donemarttir(200606) ---> 200607 olarak döner
donemarttir(200612)----> 200701 olarak döner
kolay gelsin
Teşekkür ediyorum hocam yazdığınız örnek bana fikir verdi. Bu kodları baz alarak ufak tefek değişiklikler yaptım ve şu anda çalışıyor.
İlginize çok teşekkür ediyorum.
Kolay gelsin...
İlginize çok teşekkür ediyorum.
Kolay gelsin...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Tabiki forma veririm. Sonuçta amaç bilgiyi paylaşmak değil mi?
Edit1'e 200608 yazdığını varsayarak kodu kullanıyorum. Siz burada tablonudaki son alanı da kullanabilirsiniz..
Umarım bu şekilde bir çalışma yapmak isteyenlere yardımcı olabilmişimdir...
Kolay gelsin...
Edit1'e 200608 yazdığını varsayarak kodu kullanıyorum. Siz burada tablonudaki son alanı da kullanabilirsiniz..
var
Clndr : TCalendar;
Sakla : TDate;
begin
memo1.Clear;
Sakla := Date;
ClndR:=TCalendar.Create(Self);
Clndr.Year:=StrToInt(Copy(Edit1.Text,1,4));
Clndr.Month:=StrToInt(Copy(Edit1.Text,5,2));
Clndr.NextMonth;
Memo1.Lines.Add(Format('%d%0.2d',[Clndr.Year,Clndr.Month]));
Clndr.CalendarDate:=Sakla;
ClndR.Free;
Kolay gelsin...