S.A
Projemde Raize nin pagecontrol bileşenini kullanıyorum tabsheetler arasında geçiş olduğunu anlamak için pagecontrolün OnChanging olayına kod yazmak istiyorum ama Rzpagecontrol de tabsheetleri görünmez yaptığım için bu olay tetiklenmiyor.Bu konu ile ilgili yardımcı olacak arkadaş varmıdır acaba.
Raize Page Control ile ilgili soru..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Raize Page Control ile ilgili soru..
if pagecontrol1.activepage= filanca işini görmezmi ? avtivepage ve active pageindex parametresi var... bunlar işini görecektir umarımserkan yazdı:S.A
Projemde Raize nin pagecontrol bileşenini kullanıyorum tabsheetler arasında geçiş olduğunu anlamak için pagecontrolün OnChanging olayına kod yazmak istiyorum ama Rzpagecontrol de tabsheetleri görünmez yaptığım için bu olay tetiklenmiyor.Bu konu ile ilgili yardımcı olacak arkadaş varmıdır acaba.
sayfanın değiştiğini anlamak için birkaç olay daha var ama asıl yapmak istediğim diyelimki tabsheet2 de yeni stok kartı ekranı olsun burda stok bilgilerini girip kaydetmeden başka bir tabsheete geçmek isterse ekrandaki bilgi henüz kaydedilmemiş!devam etmek istediğinize eminmisiniz? diye uyarı penceresi çıkacak.Eğer hayır derse yani devam etmek istemesze pagecontrolün tansheeti değişmeyecek.işte onchanging özelliğini kullanabilirsem sayfayı değiştirmeyebilirim.diğer olaylar sayfa değiştikten sonra tetiklendiğinden kullanıcı devam etmek istemesede başka bir sayfaya geçmiş oluyor.
1. Yukardaki sekkmeleri kapattın ise geçiş nasıl alıyor.serkan yazdı:sayfanın değiştiğini anlamak için birkaç olay daha var ama asıl yapmak istediğim diyelimki tabsheet2 de yeni stok kartı ekranı olsun burda stok bilgilerini girip kaydetmeden başka bir tabsheete geçmek isterse ekrandaki bilgi henüz kaydedilmemiş!devam etmek istediğinize eminmisiniz? diye uyarı penceresi çıkacak.Eğer hayır derse yani devam etmek istemesze pagecontrolün tansheeti değişmeyecek.işte onchanging özelliğini kullanabilirsem sayfayı değiştirmeyebilirim.diğer olaylar sayfa değiştikten sonra tetiklendiğinden kullanıcı devam etmek istemesede başka bir sayfaya geçmiş oluyor.
2. Elinde DSstate değeri var. edit ise mesaj verdir.
,serkan yazdı:procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
RzPageControl1.ActivePageIndex:=4;
end;
şeklinde sayfalar değişiyor...dsstate olayına bakcam..kolay gelsin.
Merhaba
button olayını bu iş için kullanmak biraz sakat gibime geliyor. Sonuçta tabsheetler tuşlarlada değişiyor. unutmamak lazım....
Şimdi baktımda datasource un datachange statachange gibi olayları var burdan bilgi değişti kaydetmeden çıkmakmı istiyorsunuz mesajı verdirmek mümkün.
Ama genede en sağlamı dsstate olacaktır sanırım.
Kolay gele