calculated alan sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikut

calculated alan sorunu

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba

Bir rapor hazırlıyorum .. bu raporun bir kısım degerleri sorguda alınıyor. ancak parasal değerlerinde hesaplanması lazım. (hesaplama sql içinde olmayacak kadar karışık çok bağlantı var) bende gecici tablo kllanmamak için querynin sonuna float tipli 4 tane alan ekledim. buralar cek toplai senet toplami gibi degerleri kodun içinden yazmak içinde qryxx.edit deyip

Kod: Tümünü seç

qryUcarSahsiCek.AsFloat  :=TplRSCekler[1]+TplRSCekler[2]+TplRSCekler[3]+TplRSCekler[4]+TplRSCekler[5]+TplRSCekler[6]+TplRSCekler[7];
qerynin içinde calculated alana degeri aktarmayı denedim.. sonuç olumsuz. degerleri memoya aktardığımda sonuçlar görebiliyorum oysa. oncalcfields olayını kullanamıyorum çünkü önce bu qery cekiliyor ve sonra diğer tablolardan ilgili degerler hesaplanıyor...

alternatif yöntem yada fkir verecek birisi varmı...

sargılar
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam;

Benim size önerim parasal alanlarda AsFloat yerine AsCurrency kullanın. Parasal işlemlerin sonuçlarını daha stabil olarak size geri döndürür.

Kolay gelsin...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...