programı hızlandırmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

programı hızlandırmak

Mesaj gönderen ozsal »

tekrar s.a

arkadaslar;

formda b bir dm formum var. bunun üzerinde bir sürü query var.

1. dm deki bu querylerinve adoconnectionun hepsi açık..

hiç kapanma olayı da koymadım.
bu programı yavaşlatır mı?

2. si bir tablomda fotograf kolonu var. sql le çağırdığım zaman
select * from adresdefteri gibi
o zaman o fotografları da seçiyor gibi; çünkü kasıldıgı belli
ki bu tabloyu ben db gridte listeliyorum. yani fotograf göstermesine ihtiyacım olmuyor.sadece detail olarak gormek istediğimde ihtiyac duyuyorum.

ben select * değilde

select adi soyadi mahallesi telefonu from adres olarak değiştirdiğim zaman ise field kno fotograf vs. bulunamadı gibi bir hata alıyorum. bunun sebebi nedir ve nasıl çözerim ?

3. bir dieri ise ben master detail tablo vs kulanmadım . bunu kullanmam için bir mecburiyet var mı?

4. bu trigger stored procedure olayıne yaa ben hiç bilmiyorum. dogru şekilde aratmadığım için de forumda bulamadımm.

offf offf offf sorulara bakın yaa bitmeyecek benım sorunum... :((
neyse
ilgilenip bu kadar okuyan arkadaslara bile teşekkür ederim.
üstüne bir de cevap yazan arkadasşlara ise çok çok teşekkür ederim

ii çalışmalar.
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

A.S.

1- Programı yavaşlatır mı bilmiyorum, ama kayıtların 'refresh' olması için kapanıp açılması gerekebiliyor.

2- Sebebi 'bulunamadı' dediği field'ları bi yerde kullanmış olmanız olabilir. Mesela Query'ye çift tıklayıp 'Add All Fields' diyerek alanları eklediyseniz...

3- Master detail güzel bi şey kullanın (çok açıklayıcı oldu değil mi).
Aslında kullanıp kullanmayacağınız duruma göre değişir. Kullanmanın benim bildiğim kadarı ile 2 sebebi var. İkisine de örnek vereyim.
a) Tek tabloda bir çok alan varsa... Örneğin öğrenci bilgileri tutacaksınız. Annesinin kızlık soyadına kadar bir sürü alan var. Bir de baktınız ki 100 tane alan oldu. Ayrı tablolara bölmeniz tavsiye edilir (bkz: VT iyileştirme)
b) Fatura kesimi gibi durumlarda... Fatura bilgisi: Firma adı, tarih vs. vs. bir de faturalanan ürünler var. Bu ürünleri detail tabloda tutmanız önerilir.

4- Bir kaç hafta öncesine kadar ben de bilmiyordum. Ne zaman takılsam 'arama'ya tıklayıp Forum olarak 'Makale ve ipucu'nu seçip yazar ara'ya 'fahrettin' yazıyorum. Fahrettin abinin güzel bir makalesi var. Okumanızı şiddetle öneririm.

Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozsal »

arkadasım ilgilendiiğin için gerçektn teşekkür ederim. ii çalışmalar