FastRepot' ta ikinci sayfaya geçme ve checkbox hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

FastRepot' ta ikinci sayfaya geçme ve checkbox hatası

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhabalar,

FastReport diye arattığımda 9 sayfalık sonuç dönüyor ve bunları inceledim. İleride banada lazım olabilecek bilgilere eriştim fakat şu anki derdime çare bulamadım.

Sorunum;

1)Raporumda dizaynı sıralamak gerekirse, 1-masterdata, 2-detaildata, 3-yine masterdata bölümüm var. sonuncu masterdata ya kadar durum normal veriler geliyor ama son masterdata da uzun metnin girileceği ve büyük ihtimalle ikinci sayfaya geçecek verim var. Ben bir türlü ikinci sayfaya geçemedim. İngilizcem iyi değil ama her yerini karıştırdım veriyi ikinci sayfaya geçiremedim. qreportta veri uzunluğuna göre kendiliğinden ikici üçüncü sayfalara geçebiliyordu ama bunda beceremedim.

2)rapor üzerine verisini tablodan true veya false olarak alacak checkbox koyuyorum tasarım halinde önizleme yaptığımda sorun yok true ise checkbox işaretli false ise işaretsiz olarak geliyor. kaydedip delphi tarafına geçtiğimde ise projeyi run ettiğimde

Kod: Tümünü seç

exception eclassnotfound in module projeckt1.exe at 0001e9c6 class tfrxcheckboxview not found
hatası alıyorum ve proje çalışmayıp tekrar tasarım anına dönüyor. Bende bayağı sıkıntı yaptı, saçlarım biraz daha eksildi ve beyazladı sanırım.

Teşekkür ve saygılarımla kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

checkbox olayı basitmiş :duvar: form üzerine checkboxobject koyunca düzeldi, fakat ikinci sayfaya taşmasını sağlayamadım.

Resim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Denemedim fakat fikir verebilir die yazıyorum,
İkinci bir sayfa ekleyin bir Memo Nesnesi yerleştirin, Birinci sayfadaki taşması muhtemel verinin bulunduğu memonun FlowTO değerine ikinci sayfaya eklediğiniz memoyu bağlayın ve bir deneyin.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

merhaba,

@vkamadan ustam teşekkür ederim fakat beceremedim. ikinci bir sayfa oluşturdum ve üzerine masterdata band ve memo koydum birinci sayfadaki memo nun flow to sekmesi boş geldi seçim vermedi ve ne yazacağımı bilemedim.

Ayrıca bu ikinci sayfa ile sınırlayabileceğimiz rapor değil. sınır koyamıyoruz uzman kaç sayfa rapor yazarsa. bu sınırlama koyamamadan dolayı da işi raporlama programının otomatik yapması gerekiyor. verinin uzunluğuna göre otomatik sayfayı kendisinin arttırması gerekmekte

saygı ile kolay gelsin

Resim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Evet denedim diğer sayfanın alanlarına taşma yapamıyoruz, ancak FastReportun sitesinden indirdiğin, UserManuel de benzer şeylerden bahsediyordu die hatırlıyorum Runtime da, Script yardımıyla yeni sayfa oluşturup oraya taşma, birde sizdeki durum dinamik yani akan veriye uygulanacak bir yöntem,işin içinden çıkamadım ben, çözüme ulaşırsanız paylaşırsanız sevinirim.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Kafayı yiyip bakırköye düşmezsem ve öğrenirsem mutlaka bulduğum çözümü yazacağım. Çok garip herkez bu raporlama programını övüyor ve ödül almış diyor ama quickreport tun yaptığını yapamıyor. qreport bu işlemi sorunsuzca yapıyor ama ondada iki yana yaslama olayı yok.

birde footer ekleyemedim. aslında ekleniyor ama benim her zaman sayfa altında bulunması gereken ve imza açılacak sicil alanım var ve bunun verisi detail olarak ana tabloya bağlı ayrıca birden fazla veri içeriyor. bu verinin her zaman en altta olması gerekiyor. QR de bantlar birbirini itiyorlar yani yukarıdaki bant yüksekliği uzadıkça alttaki bant aşağıya doğru kayıyor ama fast reportta bu işlem yok detailbant yerinde kalıyor ve üstteki banttaki veri onun üzerine yazılıp gidiyor çorbaya dönüyor. Bakırköy yolu bize göründü uğraşacağız zira yapacağımız proje için ikiyana yaslamalı rapor çıktısı önem arzediyor. reportbuilder belki bu işi kolay yapıyor ama oda pahalı alamayacağım fastreport biraz ucuz diye almayı dahi göze aldım. neyse kafanızı ağrıtmak istemiyorum sorularıma cevap verebilecek arkadaş varsa sevinirim

@vkamadan ustam yardım ve çabalarınız için teşekkür ederim.
Kolay gelsin

Resim
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Birden fazla veri göstermesinin nedeni master datanın datasetinin single page seçilmemiş olması olabilir. Footer için önce bir header eklemelisiniz.
memo vs onun üzerinde olmalı. Belki üzerinde değildir.
Verilerin birlikte görünmesi vs için ise masterdata nın keep header footer together ve start new page , streched i değiştirin. Memoda ise yine strech mode ile shiftmode u değiştirin. Soruları daha spesifik sorarsanız daha rahat cevaplayabiliriz.
Bir de subreportu kurcalayın. Subreport rapor içinde rapor eklemek için kullanılıyor. Çok kullanışlı.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Merhaba,

@shadowmann ustam haklısın karışık sordum.

sorunlarım,

*checkbox sorunu (halloldu. bileşeni eklememişim)

*detailband sorunu(birinci bandı resimde görüldüğü üzere hallettim. detail veriler alt alta sıralı geliyor. fakat aynı uygulamayı sayfanın sonunda yapmam gerekiyor. imza atacak kişilerin sicilleri için. bu rapor kaç sayfa sürerse sürsün bu detailbandım en sonda durmalı ve detail verileri yani sicilleri yanyana dökmeli. alt alta döker normalde ama ben yan yana dökmeliyim.

*en önemli sorunum. @vkamadan ustamın tavsiyesi ile ikici sayfaya bir memo koyup rapor memosunu buna bağladığımda taşan veri ikinci sayfaya yöneliyor fakat bu nereye kadar. rapor uzunluğunu bilmiyoruz ki. bunu kendi kendine uzatmalı ve en sona detailband yapışıp veriler gelmeli.

bunlar önemli sorunlarım. uğraşmaya devam edeceğiz çaresi yok. öğrenmek adına.

raporumun resmini çektim belki açıklayıcı olur amacı ile.

kolay gelsin.
Resim

sanırım resim koyma kısayolunu yapamadım adresi bu.

Resim
shadowmann
Üye

*en önemli sorunum. @vkamadan ustamın tavsiyesi ile ikici sayfaya bir memo koyup rapor memosunu buna bağladığımda taşan veri ikinci sayfaya yöneliyor fakat bu nereye kadar. rapor uzunluğunu bilmiyoruz ki. bunu kendi kendine uzatmalı ve en sona detailband yapışıp veriler gelmeli.
Tamam bunu zaten fastreportta otomatik yapıyor. StrechMode değiştirip deneyin. Ayrıca sizin sadece bir rapor sayfanız var.

Detaildatanızda anladığım kadarıyle birden fazla verinin görünmesini istiyorsunuz. Bunun için dediğim gibi subreport ekleyin ve onda bir header masterdata ve footer ekleyin. Sonra masterdatanın datasetinde detail frxdbdatasetini seçin. Sizin detaildatanın bu şekilde olması gerekiyor.
Olay yeri inceleme raporunu da subreport olarak ekleyebilirsiniz. Başlık öncekinin masterdatasında olmasın. Subreporttaki Header da olsun.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

merhaba,

sabrınız için teşekkür ederim. ama abi yav daral geldi yav yüksek bir yer arıyorum. benim ev beşinci kat ama kesmez. :x

subreport olayını çaktım abi güzel ayrı ayrı subreportlar ile sanırım raporu oluşturacağız yapılabilecek.

yalnız şu taşma veya kaydırma mı diyeyim yazının sığmadığı yerde ikinci sayfaya geçmesini bir türlü sökemedim. bahsettiğiniz gibi strech ve shift olaylarını ayrı ayrı ve ikisi birlikte seçiyorum yine olmuyor. ikinci sayfaya geçemedim bir türlü neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum sözlük programı var onunla kelime anlamlarını çözerek yapmaya çalışıyorum olmuyor.

işlemim şöyle;
subreport1
header
masterdata bant (master dataya bağlı)
footer

masterdata bant üzerine rapor alanı için memo yu koyuyorum ve ayarlarından strech seçsem olmuyor, shift seçsem olmuyor, ikisini bir seçsem yine ikinci sayfaya atlayamıyor.

kolay gelsin.

Resim
shadowmann
Üye

Masterdata ya sağ tıklayın. Ordan allow split i seçin. Yani sayfada bölünebilir. Sanırım siz orayı görmediniz. Ben de bunu geç yazdım ama kusura bakmayın.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Detayın yazıldığı SubReport un başlığına sağ tuş, Sığdır ve Bölünmeye İzin Ver seçeneklerinin işaretlenmiş olması gerekir :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Merhaba,

Zahmet edip üşenmeden sabahın köründe cevap yazmışsınız. Mahcubum bir okadarda sevinçliyim sizler gibi değerli ustalarım ve öğreticilerim olduğu için.

Verdiğiniz cevaplar doğrultusunda sorunu çözdüm yani ikinci sayfaya geçişi yaptım. Aslında Allow split i görmüş ve denemiştim. Sözlük çevirisinde yanlış anladım ki kullanmadım. :oops:

Subrepot üzerine raporun masterbandından hariç birde detail bant koyarak üzerine sicillerin görüneceği alanı belirledim ve raporun bitiminde en altta siciller görünür oldu fakat alt alta görünmeye başladı. Normal olan bu veriler alt alta sıralı.

Acaba bir yolu varmıdır ki bu detail tablo içinden gelen veriyi alt alta değilde yanyana görünmesi ve yazdırılması.

123
456
789
000

gibi sıralı gelen verinin

123 456 789 000 gibi yanyana gelmesi

teşekkür ve saygılarımla kolay gelsin.

Resim
shadowmann
Üye

Sayfanın columns unu 2 ve masterdatanın columns unü 1 yapın. O zaman olur. Yani bu yolla biraz uğraşın. :D
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Merhaba,

@shadowmann ustam, @rsimsek usta, @vkamadan ustam ve tüm diğer ustalarım teşekkürler. Yardımlarınızla şu an yapmak istediğim raporda istediklerimi yaptım.

@shadowmann ustam sayfanın column ellemedim. verdiğin gülücüklü ipucu doğrultusunda karıştırdım ve sadece sicillerin bulunacağı masterbandın column ayarını 8, columngap ayarını ise 2 yaptım, memo nun ayarlarını ise strech shift ve wordwrap ayarlı kullandım ve istediğim gibi veriler yanyana geldi.

Hepinize teşekkür ve saygılarımla kolay gelsin. :bravo: :eyo: :alkis: .... bütün güzel ifadeler sizin olsun

Resim