veritabanı şifre

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

veritabanı şifre

Mesaj gönderen ozsal »

s.a arkadaslar.
ms sql 2000 kullanıyorum.

sqlmanager ile db dosyalrı oluşturuyorum. o kadar kurcalamama rağmen ben bulamadım. bu db mesela stok isimli databasin tümüne yada stok dbsin icindeki alıslar table dosyasına şifreleme işlemi nasıl yapılacak bir bilen varmı arkadaslar.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Database'e şifre verme işlemi user bazında oluyor (M$2000'lerde) sanırım 2005'te de aynısıdır. Yani DB'ye Kullanıcı tanımlayıp onlara şifre verebiliyorsunuz. Ancak sadece tek bir Table'a şifre verme olayı yok. Bunun yerine DB'de yetkilendirmeler ROLE'ler belirleyip onlara Şu kullanıcı bu tabloyu görür göremez (GRANT) görür ama yazamaz, yazar ama çalıştıramaz gibi Okuma, Yazma, Silme, Düzeltme ve İşletme yetkileri tanımlayabiliyorsunuz.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozsal »

ilgilendiğin için teşekkür ederim arkadasım. ben araştırıyorum. biraz acemiyim. ogrenmeye calısıyorum.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

BÜYÜK harf ile yazdıklarım aslında sana ipucu nitelikli kelimeler :wink:

onları araştırırsan istediklerine ulaşacaksın 8)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozsal »

Desteğin için teşekkür ederim. Sql enterprise manager i açtım şimdi karşımda. roles rules bissürü şey var. ben diagram dahil tables dan başka bir sekmesini kullanmadım. içinde kayboluyorum. ama çözcem:D