Farklı Dönemdeki Abone Bilgilerini tek tabloda göstermek...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Farklı Dönemdeki Abone Bilgilerini tek tabloda göstermek...
Arkadaşlar iyi akşamlar;
Benim yaptığım çalışmada geldim bir yerde takıldım. Sorun şu dönem olayını daha önceden de formda konuşmuştum yine bunun üzerine devam ederek...
200608
200609
200610 gibi dönem klasörlerim var. Bu klasörlerin içinde abonenin ürün tüketim tablosu var. Tüm dönemlerdeki tablo ve yapı aynı sadece hareket tablosundaki bilgileri farklı abone adları da aynı...
200608 döneminde
Yılmaz OKTAY .................... 100 kg
200609 döneminde
Yılmaz OKTAY .................... 250 kg
200610 döneminde
Yılmaz OKTAY .................... 120 kg
gibi bilgiler var her dönemde her isim ve hareket bir tane...
bunları ben kişinin cari kartlarındaki hareketlerinde görmek istiyorum. Yani Yılmaz oktay'ın cari hareketlerine baktığım zaman tüm dönemlerdeki bilgileri dbgrid'de alt alta görmek istiyorum. Bütün olay bu arkdaşlar...
Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden bilgileriniz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum.
Saygılar....
Benim yaptığım çalışmada geldim bir yerde takıldım. Sorun şu dönem olayını daha önceden de formda konuşmuştum yine bunun üzerine devam ederek...
200608
200609
200610 gibi dönem klasörlerim var. Bu klasörlerin içinde abonenin ürün tüketim tablosu var. Tüm dönemlerdeki tablo ve yapı aynı sadece hareket tablosundaki bilgileri farklı abone adları da aynı...
200608 döneminde
Yılmaz OKTAY .................... 100 kg
200609 döneminde
Yılmaz OKTAY .................... 250 kg
200610 döneminde
Yılmaz OKTAY .................... 120 kg
gibi bilgiler var her dönemde her isim ve hareket bir tane...
bunları ben kişinin cari kartlarındaki hareketlerinde görmek istiyorum. Yani Yılmaz oktay'ın cari hareketlerine baktığım zaman tüm dönemlerdeki bilgileri dbgrid'de alt alta görmek istiyorum. Bütün olay bu arkdaşlar...
Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden bilgileriniz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum.
Saygılar....
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Merhaba,
Yardımım olacağını sanmıyorum ama şu merakımı giderebilirmisin niçin farklı klasörlerde dönem tabloları?
Yanlış anlamanı istemiyorum öğrenme amaçlı.
Aynı tabloda farklı dönemler desen veya aynı klasörde farklı tablolarda desen yine iş kolay sanırım sende biliyorsun union kullanarak tabloları birleştirebiliniyor. Fakat farklı klasörde tablo deyince açıkçası bilmiyorum.
Kolay gelsin.
Yardımım olacağını sanmıyorum ama şu merakımı giderebilirmisin niçin farklı klasörlerde dönem tabloları?

Aynı tabloda farklı dönemler desen veya aynı klasörde farklı tablolarda desen yine iş kolay sanırım sende biliyorsun union kullanarak tabloları birleştirebiliniyor. Fakat farklı klasörde tablo deyince açıkçası bilmiyorum.
Kolay gelsin.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Dosyaların boyutları yaklaşık tüm abonelerle beraber 1000'lere dayanıyor. Her ay bu kadar aboneye hareket girdiğimizi düşünürsek hareket tablosu şişecek. Zaman içerisinde oluşabilecek yavaşlamalara kendi bilgim doğrultusunda bir çözüm...
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir hocam. İyi akşamlar...
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir hocam. İyi akşamlar...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Hocam veritabanım mysql kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum...
C:\mysql\data\ klasörünün içindeki 200608,200609,200610 gibi dönem klasörlerinin içindeki tablolardan yılmaz oktay'a ait bilgileri nasıl alabiliriz peki hocam...
C:\mysql\data\ klasörünün içindeki 200608,200609,200610 gibi dönem klasörlerinin içindeki tablolardan yılmaz oktay'a ait bilgileri nasıl alabiliriz peki hocam...
Kod: Tümünü seç
select '2006-08' as donem,adi,sum(kullanim) from 200608.hareket where adi='Yılmaz OKTAY' group by adi union select '2006-09' as donem,adi,sum(kullanim) from 200609.hareket where adi='Yılmaz OKTAY' group by adi union select '2006-10' as donem,adi,sum(kullanim) from 200610.hareket where adi='Yılmaz OKTAY' group by adi
zor olcağını sanmam
diyerek bir sorguyla database adlarını alın. daha sonra bir do while döngüsüyle yukarıdakine benzer sql cümleciğinizi oluşturun.
Kod: Tümünü seç
show databases