Yoğun bağlantı değişikliği
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Yoğun bağlantı değişikliği
ADOConnection, ADOQuery ve ADOTable vs. kullanarak değişik veri tabanlarına çeşitli kayıt işlemleri yapıyorum ama yaklaşık ADOConnection ile 30 veya 35. bağlantıyı kurduktan sonra program uçuyor (direk kapanıyor ya da kitleniyor ama asla yeni bağlantıyı açıp işleme devam etmiyor). Kodlar, daha az olan bağlantılarda hiç sorunsuz çalışıyor fakat belirttiğim gibi 30-35'i geçince göçüyor. Bu neden olabilir ve önlenebilir mi?
Şaban Şahin AKMAN
Merhaba;
Bu kilitlenmenin nedeninden önce sen bence sistemin işleyişinde tasarımında hata yapmıştın 30-35 tane AdoConnection zaten başlı başına akla zarar bir yaklaşım.
Kolay gelsin.
Bu kilitlenmenin nedeninden önce sen bence sistemin işleyişinde tasarımında hata yapmıştın 30-35 tane AdoConnection zaten başlı başına akla zarar bir yaklaşım.
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
- İletişim:
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bağlantı
ADOConnection 1 tane, sadece Döngü içinde Connected:=False;Yeni bağlantı değeri;Connected:=True; şeklinde kullanıyorum. Bu döngü içinde tabi kayıtlar üzerinden hesaplamalar eklemeler yapıyorum. Ayrıca taşınabilirlik açısından ideal bir yapı kurmuştum ama dediğim gibi sayı 30'u geçince arıza oluyor. Daha düşük sayı da hiç bir problem olmadan herşey olması gerektiği gibi ideal bir şekilde oluyor.
Şaban Şahin AKMAN