webdeki acces veritabanına bağlanma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

webdeki acces veritabanına bağlanma

Mesaj gönderen nosedive »

forumda araştırma yaptım..bi kaç sonuca ulaştım ama tam olayı çözemedim..

1- veritabanıma erişim iznim var..
2 -adoconnection ile bağlanacağım...
3 -sadece okuma yapacağım

yardımcı olabilirseniz sevirimi..connetcion stringe mdb adresini falan yazdım veri kaynağı ismi çok uzun gibi hatalar aldım....

yapacağım şey mdb deki bi tabloyu alıp gride almak

yardımcı olabilirsenisz sevinirim

teşk.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

MDB server tabanlı değildir bu nedenle uzaktan erişimi yoktur. Ancak serverdan filesharing ile veri tabanının bulunduğu klasörü parlaşıma açarsanız bunu yapmanız mümkün. Benim tavsiyem verileri taşıyacak bir asp sayfası yazmanız. Jedi içinde CVS table nesnesi var. asp ile CVS formatında verileri hazırlatıp clientlarda temp dosyası olarak kaydederek açabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

evet

ancak forumdaki diğer başlıklarda baglantı kurabildiklerini söylemiş arkadaşlar.... ben veritabanında değişiklik yapmıyacağım sadece verileri okuyacağım...

ayrıca dediğiniz gibi bi işlem yapmak için asp bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bende yardımcı olmaya çalışıyorum zaten. yapıldığını söyleyen mesajların linklerini buraya eklerseniz bir yorum getirebilirim. Ama kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün değil. Veri tabanını kopmle kopyalamayıda deneyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

benim sana önermiş olduğum teknikle sadece okuma amaçlı olabileceğini söylemişler. serverda doysa ve yazıcı paylaşımı ile veri tabanı klasörünü paylaşıma açmalısın. daha sonra dosya adresi olarak connection string olarak girebilirsin. Veri tabanını indirmeyi denemeni tavsiye ederim.