Proje algoritması hakkında.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

Proje algoritması hakkında.

Mesaj gönderen nosedive »

Şoyle bir proje hazırlıyorum...

Dersanedeki öğrencilerin tanımlanana bi sınavda sınıflara ve sıralara random dağılımı..

sınavlar tanımlanacak...bu sınavlarin her birine göre daha sonra sınıf tanımlayacağız..

Dersanenein sınıfları ve sınıfdaki koltuk mevcudu ve teklimi ikilimi koltuklar olacağı tanımlanacak... ayrıca koltuklarda erkek kız yanyana oturacakmı diye bir alternatif de olacak..

daha sonra öğrenci girişleri yapılacak...öğrencinin adı soyadı bölümü vs vs klasik bilgiler... ve sonra seçilen sınava öğrenciler atanacak.....

tabi daha sonra aynı oğrenciler ile yeni bir sınav yapılacağı zaman tekrar yerleşim yaptırılacak ve kimse daha once oturduğu yere oturmayacak...ayrıca sonradan yeni öğrenci gelmişse dersaneye onuda yeni sınava ekleyecek...

neyse yapı kafamda bu...ama algoritmayı nasıl kuracağım şeklinde takıldım...

görüşlerinizi bekliyorum...nasıl bir yapı kurabilirim...acces db kullanacağım....öğrenci adedi 5000 i geçmez

teşk.
ikut

Re: Proje algoritması hakkında.

Mesaj gönderen ikut »

nosedive yazdı:Şoyle bir proje hazırlıyorum...

Dersanedeki öğrencilerin tanımlanana bi sınavda sınıflara ve sıralara random dağılımı..

sınavlar tanımlanacak...bu sınavlarin her birine göre daha sonra sınıf tanımlayacağız..

Dersanenein sınıfları ve sınıfdaki koltuk mevcudu ve teklimi ikilimi koltuklar olacağı tanımlanacak... ayrıca koltuklarda erkek kız yanyana oturacakmı diye bir alternatif de olacak..

daha sonra öğrenci girişleri yapılacak...öğrencinin adı soyadı bölümü vs vs klasik bilgiler... ve sonra seçilen sınava öğrenciler atanacak.....

tabi daha sonra aynı oğrenciler ile yeni bir sınav yapılacağı zaman tekrar yerleşim yaptırılacak ve kimse daha once oturduğu yere oturmayacak...ayrıca sonradan yeni öğrenci gelmişse dersaneye onuda yeni sınava ekleyecek...

neyse yapı kafamda bu...ama algoritmayı nasıl kuracağım şeklinde takıldım...

görüşlerinizi bekliyorum...nasıl bir yapı kurabilirim...acces db kullanacağım....öğrenci adedi 5000 i geçmez

teşk.
böyle bir projeyi access ile düşünüyorsan hiç başlama. vakit kaybı olur.... kaldıracağını düşünmüyorum ben accessin. öğrenci adedi 5000 geçmez ama deneme sınavlarında yabancı öğrenci gelecek. eski bilgilerde dursun denecek. bunların hepside tek bir dosyada duracak.. iyi düşün bence.

önceki yer sonraki yer olmasa basit ama senin dediğin şekilde işe yöneylem algoritması gireceksi hayli kasmalısın..