laboratuvar cihazları (rayto ve BC-3000)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
laboratuvar cihazları (rayto ve BC-3000)
selam,
Rayto marka (çin malı)chemistry analyzer var(RZ-1904C).Üzerinde paralel ve seri port var.seri porttan haberleşmek için yazılımının olup olmadığını bilmiyorum.bu cihazla haberleşmek istiyorum.bu cihazı kullanan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
ayrıca BC-3000 plus hemogram cihazı var üzerinde com1 ve com2 yazılı iki adet port ve paralelport var.bu cihazlada haberleşen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
iyi çalışmalar.
Rayto marka (çin malı)chemistry analyzer var(RZ-1904C).Üzerinde paralel ve seri port var.seri porttan haberleşmek için yazılımının olup olmadığını bilmiyorum.bu cihazla haberleşmek istiyorum.bu cihazı kullanan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
ayrıca BC-3000 plus hemogram cihazı var üzerinde com1 ve com2 yazılı iki adet port ve paralelport var.bu cihazlada haberleşen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
iyi çalışmalar.
İyi günler hocam bunu bulabileceğini sanmıyorum. yapanlarında vereceğini sanmıyorum. HBYS yazılımlarında şu anda en canalıcı nokta bu. cihazlarla haberleşme. Büyük bi kaç firma dışındaki firmaların çoğu bu konuda bayağı sorunlar yaşıyorlar. Cihazın yanında CD veya disket verilmiştir. onun içinde ya nasıl bağlantı yapılacağı yada arka planda çalışan bir exe vardır. dediğiniz cihazları görmedim ama yanlış bilmiyorsam coulter firmasının otoanalizörün bağlantısını arkadaşımla yapmıştık. cihaz *mdb dosyası üzerinden çalışıyordu. onuda cd sinden bulmuştuk. bu konuda sana en ii kaynak cihazın yanında gelen yazılım cdleridir.
hocam BC3000'nin web sitesine baktım. katalogunda detaylı bir program görünüyordu ve hasta kayıtlarını saklayabilme özelliğinden söz ediyor. yanlış çeviri yapmadıysam 20.000 kayıt saklama özelliği varmış. yazılım cdlerini senin bulman lazım.
hocam BC3000'nin web sitesine baktım. katalogunda detaylı bir program görünüyordu ve hasta kayıtlarını saklayabilme özelliğinden söz ediyor. yanlış çeviri yapmadıysam 20.000 kayıt saklama özelliği varmış. yazılım cdlerini senin bulman lazım.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
selam,
sizin dediğiniz sistemlerin yanında pc oluyor ve veriler mdb dosyasına kayıt ediliyor.onlar büyük cihazlar benim dediklerim küçük cihazlar ve mdb dosyasına filan ulaşma şansımız yok.otoanalizörler üzerinde ethernet kartı oluyor.oradan iletişim kurabiliyoruz.bu cihazların üzerinde bulanan portları söyledim.onlarla mdb dosyasına ulaşmak mümkün deil bence.ancak seri port ile gelen bilgileri değierlendirmek mümkün olabilir.
okadar uğraşmama rağmen haberleşmek mümkün olmadı. yada serial to ethernet kartlar var.bu kartlar ile laboratuvar cihazlarını ağa bağlamak mümkün olurmu.
sizin dediğiniz sistemlerin yanında pc oluyor ve veriler mdb dosyasına kayıt ediliyor.onlar büyük cihazlar benim dediklerim küçük cihazlar ve mdb dosyasına filan ulaşma şansımız yok.otoanalizörler üzerinde ethernet kartı oluyor.oradan iletişim kurabiliyoruz.bu cihazların üzerinde bulanan portları söyledim.onlarla mdb dosyasına ulaşmak mümkün deil bence.ancak seri port ile gelen bilgileri değierlendirmek mümkün olabilir.
okadar uğraşmama rağmen haberleşmek mümkün olmadı. yada serial to ethernet kartlar var.bu kartlar ile laboratuvar cihazlarını ağa bağlamak mümkün olurmu.
Bu cihazlarla haberleşmek için mutlaka dökümanlarına ihtiyacım. Cihazın dökümanlarında haberleşme sistemi bildirilir. Com yada Paralel farketmez. iletişim için mutlaka CRC koruması kullanırlar. CRC'yi görmeden sana yatmız vermez. iletişim kuramama porblemin bundan kaynaklanıyor olabilir. Eğer cihaz eskiden çalışıyorda, şimdi çalışmıyorsa comportları yanmış olabilir. makinaya eski I/O kartı takman sorununu çözecektir..
Serial To Ethernet kartları işini görmez çünkü bu kartlar sadace aynı comport'a LAN üzerinden ulaşmanı sağlar . Yani yine iletişim protokolünü yazmak zorundansın.
Serial To Ethernet kartları işini görmez çünkü bu kartlar sadace aynı comport'a LAN üzerinden ulaşmanı sağlar . Yani yine iletişim protokolünü yazmak zorundansın.
S.A
Cihazları hastaneye satan firmalardan Host Bağlantısını anlatan Pdf dosyaları almalısın.Oralarda bunların kablo bağlantı yapısı ve nasıl haberleşecegi tek tek yazar.Öncelikle sen bu dosyaları temin et sonra adım adım oku.Orada hangi portu kullanman gerektigini ya da cihazın ustunden hangi portu ne şekilde ayarlayabilecegini öğrenebilirsin.Bunları öğrendikten sonra gerisi gelir önemli olan senin cihaz ile ilgili olan bilgileri temin etmendir.
Arkadaşın dedigi gibi bu konu hakkında kimse sana bilgi vermez çünkü bu işler otomasyonun en önemli ayağı
Cihazları hastaneye satan firmalardan Host Bağlantısını anlatan Pdf dosyaları almalısın.Oralarda bunların kablo bağlantı yapısı ve nasıl haberleşecegi tek tek yazar.Öncelikle sen bu dosyaları temin et sonra adım adım oku.Orada hangi portu kullanman gerektigini ya da cihazın ustunden hangi portu ne şekilde ayarlayabilecegini öğrenebilirsin.Bunları öğrendikten sonra gerisi gelir önemli olan senin cihaz ile ilgili olan bilgileri temin etmendir.
Arkadaşın dedigi gibi bu konu hakkında kimse sana bilgi vermez çünkü bu işler otomasyonun en önemli ayağı

ben daha önce bir laboratuvar cihazı için yaptım.
herşeyden önce üretici firmanın cihaz ile haberleşme kurallarının olduğu pdf dosyasını temin edin.
orada kablo şeması ve haberleşme protokolleri vardır. bunu vermeleri lazım herhangi bir ücret istemeden.
genelde cihazlar üzerinde ki com port ları kapalıdır.
bunu cihazın menüsünden açtırabilirsin.
basit olarak turbo power ın comport komponentini kullanarak cihazla haberleşmen lazım.
herşeyden önce üretici firmanın cihaz ile haberleşme kurallarının olduğu pdf dosyasını temin edin.
orada kablo şeması ve haberleşme protokolleri vardır. bunu vermeleri lazım herhangi bir ücret istemeden.
genelde cihazlar üzerinde ki com port ları kapalıdır.
bunu cihazın menüsünden açtırabilirsin.
basit olarak turbo power ın comport komponentini kullanarak cihazla haberleşmen lazım.
Sen onlara enq gönderirsin onlarda sana eger hazırlarsa Ack gönderirler.Bununla seriportu dinleyebilirsin.Çogu Cihaz Çalıştıgı testlerin sonuclarını otomatik atareger atmıyorsa bunun için cihaz menusunden auto send results şeklinde bir secenegi vardır onu secmelisin.
genelde baglantılar şu şekilde olur
DB 9
-------
2 - 3
3 - 2
5 - 5
ya da
2 - 3
3 - 2
5 - 5
4 - 6
7 - 8
eger kesin bir şeman yok ise bunları deneyebilirsin kardeş.
genelde baglantılar şu şekilde olur
DB 9
-------
2 - 3
3 - 2
5 - 5
ya da
2 - 3
3 - 2
5 - 5
4 - 6
7 - 8
eger kesin bir şeman yok ise bunları deneyebilirsin kardeş.
altunway doğru kablo bağlantılarını vermiş. hemogram cihazları genelde tek yönlü bağlanılır standart testler olduğu için. sizin yapmanız gerekn tek yönlü cihaz ayarlarını yapmanız unidirectional. daha sonra cihazın göndermiş olduğu bildileri sadece parçalayıp yazacaksınız. aslında çok işi yok.. ama çift yönlü yapmak istersen o zaman iş artıyor.
cihaza bağlı pc yok. cihazın kendi içinde yazılım var.cihazın üzerindeki yazılımdan gerekli ayarları yapıyorsunuz biraz karıştırırsanız seri port yada comport vs.. gibi bir seçenek olacaktır. oradan gerekli ayarları yapıyorsunuz. kablo bağlantısı ya 9-9 yada 25-9 idi tam hatırlamıyorum şimdi. onu yaptıktan sonra işin kolay veri aldıktan sonra ama mutlaka dokumanı olmalı..
evet arkadaşlar sonunda çözdüm.oldu.hepiniz saolun.iyi ki varsınız.spektro fotometre de sonuç okunduğu an otomatik gelmiyor.seri olarak gönder tuşu koymuşlar.basınca enson ölçüm bilgisayara geliyor.önce hyperterminal ile denedim oldu.sonrada comport içindeki örnek yeterli oldu bundan sonra gelen verileri parçalayacağım.iyi çalışmalar.
Re: laboratuvar cihazları (rayto ve BC-3000)
acaba çözümü paylaşabilir misiniz. benim de bc-3000 le iletişime geçmem gerekiyor da