Quick Report da master detail rapor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
feygun
Üye

Quick Report da master detail rapor

Mesaj gönderen feygun »

Bir Master İki tane detail tablom var. Quick report da rapor oluşturmaya çalışıyorum sorunum şu:
QrGroup kullanarak detail ve subdetail banları grupladım, subdetail bandlar(iki tane)
footer bandlara sahip Qrgrop da footer banda sahip.
subtaillerin footer bandlarında expression kullanarak detail tablolardaki alanlarda sum işlemi
yapıyorum buraya kadar problem yok.
Qrgroup un footer bandında subdetaillerde
yapmış olduğum sum işlemlerini de toplatmak istiyorum, yani footer band1 ve footer band2 içindeki expression 1 ve expression 2 nin toplamlarını group footer bandın içinde toplam olarak göstermek istiyorum.
bir türlü beceremedim. :(
Nelere dikkat etmeliyim veya hatam ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
huradem
Üye

Mesaj gönderen huradem »

Benzer birşeye ben de ihtiyaç duymuştum. Fazla zamanım olmadığı için şöyle bir çözüm bulmuştum.

Group footer bandın BeforePrint'inde kod yazıp,
Expression'ların değerlerini toplatıp,
Group footer bandın üzerindeki bir label nesnesine yazdırmıştım.

Yani QuickReport'a yaptırmak istediğim işi kendim yapmıştım. :)
feygun
Üye

Mesaj gönderen feygun »

Öncelikle cevap için teşekkürler. Bunu ben denemiştim, cevaptan sonra tekrar denedim şöyleki:
groupfooter un BeforePrinting de
qrlabel.caption:=...tostr(qrexpression1.value.intresult+qrexpression2.value.intresult) sonuc 0 (sıfır) dönüyor. value yü float olarak aldığımda da abuk subuk bir rakam çıkıyor. İşin içinden çıkamadadım, takıldım kaldım. Atladığım bir noktamı var? Bilemiyorum. Başka bir yol başka bir yöntem, öneri var mı? Teşekkürler.
feygun
Üye

Mesaj gönderen feygun »

Problemi Çözdüm. :lol: Şöyleki: Qrexpression ların ResetAfterPrint özelliğnden dolayı değer her görüntülenme işleminde sonra sıfırlanıyor. Değeri sıfırlanmadan önce yani qrexpression.onprint olayında bir değişkene attım daha sonra bu değerleri qrgroupfooter un beforeprint olayında toplayıp qrlabel.captionda groupfooter band üzerinde display ettim ve qrexpressionlardan aldığım değişkenleri qrgroupfooter un afterprint olayında sıfırlayarak yeni grouplamada eski değerlerin tekrar edilmesini önledim. Bilginize...
herkese teşekkür.
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

forumda arama yaptım ama dişe dokunur bir şeuy bulamadım

qreportta mster detail raporlama yapmaya çalışıyorum
1 tane master 1 tane de detail tablom var
birinci satırda masterrin birinci satırı altına detaili
sınra masterin ikinci satırı altına onun detail
.....