xml dosyasını clientdataset e yükleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

xml dosyasını clientdataset e yükleme

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.al. arkadaşlar.forumda çok konuşulmuş ama bi turlu başaramadım.bi web servisinden alınan xml dosyasını clientdatasete yüklemeye çalıştıığım zaman mismatch package hatası alıyoru.bi türlü başaramadım arkadaşlar.xml dosyasını client dataset e yükleme hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
kahraman1285
Üye

Mesaj gönderen kahraman1285 »

kendi yazdırdığım XML'de gayet güzel çalışan Client Dataset internetten indirdiğim xml lerde bendede aynı hatayı veriyor.

Bende bu olayı şuna bağladım delphi 7 içerdiği clientdataset sürekli gelişmekte olan xml'in eski sürümlerini eski tenolojisini çalıştırabildiğini düşünüyorum.Belki saçma bi düşünce ama başkada aklıma bi şey gelmiyor sizin gibi bende çok uğraşmıştım.

İnşallah sonuca gidersiniz ve bizi de aydınlatırsınız...
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Merhaba,
Bu xml'i okuyacak XmlToDataset transformation dosyasını Xml mapperla oluşturdunuzmu?
Bunun hakkında birşeyler yazmıştım şu konuda.
viewtopic.php?t=7723
Verdiğim dr.bob linkinde ayrıntılı bir açıklama var.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

sorunu çözdüm arkadaşlar.xml mapper la oluşturulan xtr dosyasından soap ları silmek gerekiyormuş.aynı sorunla karşılaşanlar için linkini bulur bulmaz buraya yazacam .
ama kısa ca şöyle oluşan xtr dosyasında
"<XmlTransformation Version="1.0"><Transform Direction="ToCds" DataEncoding="utf-8"><SelectEach dest="DATAPACKET\ROWDATA\ROW" from="\Envelope\Body\islemAraResponse\islemAraReturn\islemler"><Select dest="@adi" from="\adi"/><Select dest="@butKodu" from="\butKodu"/></SelectEach></Transform><XmlSchema RootName="soap:Envelope"><![CDATA[<xs:schema xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">"

satırda envelopenin başındaki soap ı silince çalışıyor.borlandın sitesinde bu konuya değinilmiş.ordan faydalanarak yaptım.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Çözümü paylaştığınız için teşekkür ederim