IBDataset ile QuantumGrid Refresh nasıl yapılır? Çözüldü.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kahraman1285
Üye

IBDataset ile QuantumGrid Refresh nasıl yapılır? Çözüldü.

Mesaj gönderen kahraman1285 »

Ado Query kullanarak yaptığım Ms Sql ve Access bağlantılarında Cxgrid üzerindeki değeri rahatlıkla "Edit" edip güncelleyebiliyorum.(kendisi yapıyor).

-Ado query'nin auto edit active
-Cxgrid'de smart refresh ve syhroncize seçili
bu halde gayet güzel çalışıyor.Gelgelelim aynı şeyi Firebird ile yapmaya çalıştığımda yapamıyorum.

IBQuery ve IBDataset ile denedim ama grid içinde güncellemeyei bırakın edit yapamıyorum.

Nerde hata yapaıyorum bulamadım fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
En son kahraman1285 tarafından 25 Eyl 2006 09:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

sorunu pek anlamadım ama datasete birde dbedit bağlayıp ona bilgi girsen bakalım tabloların update olabiliyormu.yada cxgridde options kısmında editing özelliği true mu diye kontrol edersin.
kahraman1285
Üye

Hocam onları kontrol ettim hepsi true.ama inede editing yapamıyorum cxgriddeki tarih hanesi boş buraya tarihi seçerek girmek istiyorum ama seçmeme bile izin vermiyor .

Ado Query kullanırken hiç böyle bi sorunla karşılaşmamıştım.

IBUpdateSql'e update kodu yazıp denedim bu seferde sadece tarihi seçmeme izin veriyor ama yinede güncelleme yapamıyor.işin içinden bi türlü çıkamadım.

cxgridde tabloyu göstermek ve üzerinde değişiklik yapmak için sadece bir IBDataset yeterli olmaz mı?Başka bi şeylerde mi kullanmalıyım?
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

bende fb ve cxgrid kullanıyorum. bende sizin bahsettiğiniz sorunlar olmadı sadece cxgride bir alt satıra tab veya ok tuşları ile yeni kayıt açtıramadım. ama edit yapabiliyor yani güncellemeye izin veriyor. önerim ibdataset veya ibquery ile cxgridi kaldırıp tekrar koyman ve ayarlarını yapman. cxgrid ayarlarını oynama sadece datasete bağla ve alanlarını belirt. bu şekil ayarlayınca normal edit pozisyonuna girmesi lazım.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
kahraman1285
Üye

Ado Query'ide çalışan cxgridin bu güncelleme özelliğini birtek bu firebird de interbase bileşenlerini kullaanarak yapamadım.

akıma gelen ve dediğiniz şeyleri yaptım ama bir türlü olmadı.acaba bana bi örnek yollayabilirmisiniz sadece bi tablodan oluşan bi firebird veritabanı ve cxgridden oluşan exe projesi.dünden beri uğraşıyorum bi türlü olmadı.

mail: kahraman1285@gmail.com

dev express 5 ve delphi 7 kullanıyorum.
En son kahraman1285 tarafından 25 Eyl 2006 12:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
kahraman1285
Üye

Veritabanı oluşturmadan kaynaklanan bi hata yüzünden refresh yapamadığını tespit ettim.yeniden veritabanı oluşturduğumda oly çözümlendi.

İlgilenen herkese teşekkürler.