Sormak istediğim konu: Network üzerinde bilgisayarın seri portuna bağlı bir cihaz var. O cihazı bilgisayar üzerindeki bir program ile kontrol edebiliyorum. Program seri port haberleşmesi yapıyor. Cihazdan gelen dataları kaydediyor. Amacım; network üzerinden başka bir bilgisayar ile cihazın bağlı olduğu bilgisayardaki programımı çalıştırmak ve programın cihazdan gelen bilgileri alıp, bilgisayara göndermesini sağlamak. Server cihazın bağlı olduğu bilgisayar olacak. Client ise diğer bilgisayar olacak. Clienttan cihazı oku tıklatınca , serverdaki program cihazı okuyacak ve gelen dataların hepsini clienta gönderecek.
Indy ile bunları yapabilirmiyim. Önerilerinizi beklemekteyim...
Delphi 8 kullanıyorum...
Herkese iyi çalışmalar..
Network üzerinde kontrol
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Network üzerinde kontrol
Quasi Infinity
in Denizli
in Denizli
Makinalar arası portlar ile haberleşebilirsin bunun içinde en mantıklı gelen Indy. Birgi alışverişi içinde database kullanılabilinir. IB/FB gibi
Kolay gele
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
bende benzer bir devre için bir ptogram yazmıştım... (client programın bulunduğu dizini paylaşıma açıp server tarafındaki bilgisayardan) text request dosyası gönderiyorddum, bu dosyadaki süre kadar porttan veri alıp bir answer dosyasina aldığı verileri etiketleyip yazıyordum.
bence çok önemli bir trafik değilse, veritabanı kullanma,işini uzatabilir
bence çok önemli bir trafik değilse, veritabanı kullanma,işini uzatabilir
Cihazdan bilgiler topluca geliyor. İçinde ayırma işlemi yapıyorum. Bende database kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bilgileri text halindede göndermem yeterli Sadece clientte bilgiler ulaşsın. Ve ben onları orada ayrıştırayım...
İndy ile çözeceğimi düşünüyorum. Bana örnekler önerebili,rmisiniz, veya gönderebilirmisiniz?
Herkese iyi çalışmalar....
İndy ile çözeceğimi düşünüyorum. Bana örnekler önerebili,rmisiniz, veya gönderebilirmisiniz?
Herkese iyi çalışmalar....
Quasi Infinity
in Denizli
in Denizli
esasında yaptığımı açıkça yazmıştım.. server programının altında tanımladığın bir klasörü tam paylaşıma aç.. client bilgisayarında bu klasörü ağ sürücü olarak bağlana tıklayarak ağ sürücüsü yap(örneğin Z:), sonra programından herhangibir dosyaya yazıyormuş gibi bu klasördeki dosyayı oku,yaz.. biraz basit bir yöntem ama 7 yıldır sorunsuz çalışıyor.