sql desktop engine ve şifreleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

sql desktop engine ve şifreleme

Mesaj gönderen ozsal »

sql in desktop engine msde ye bağlanmak istiyorum ama bağlanamıyorum
msde yuklu makınada program çalışıyor ama diğer bir clientten ulaşamıyorum

ikincisi

bu gerçekten çok acemice ama ne yapayım bilmiyorum. araştırıyorum bulamadımda bi yerden; belki de çok basit bir konu oldugundan hiç bir yer de yoktur.

sql server 2000 yüklü bende ;
enterprice manager ile tablelarımı tasarlıyorum. zaten birtek databasesten table sekmesini kullanıyorum diğerlerini karıştırmak istimiyorum yaptığım her şey gider diye. sql server market diye bir databaseim var bunun içinde de stoklar diye table;
bu stokları ve marketi şifreleme yöntemleri nedir ve mesele enterprice manager ile bir yerlerden şifreledim. delphide bu şifreyi nereden gireceğim ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Analdığım kadarıyla açıklamaya çalışıyım. MSDE, SQL Serverın küçük kardeşi. Kısıtlamalar dışında aynı.

- MSDE diye aratırsanız forumda bir yönetim programı verilmişti.

- Bence veritabanını geliştirme yaptığınız bilgisayarda tutmayın. Bir bilgisayarınız olsun ve onda gerçek veritabanı olsun. Sizin bilgisayarınızda da DB olsun, bunu deneme için kullanın.

- Veritabanı güvenliği için sa kullanıcısına sağlam bir şifre verin.

- MSDE için Delphi tarafında Ado kullanın. AdoConnection nesnesinde şifre girme kısmı var.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozsal »

tşkler.
peki msde yönetim programı demişsiniz. ben programı kendi bilgisayarımda hazırlıyorum

olağan olmayan yollardan galiba ( bilgisayarı guvenlı kıpte yenıden başlatıp mssql\data\market_data ve log dosyalarıını alıyorum(( normal modda buna izin vermıyor ) sonra bunu install diye bi klasore kopyalıyorum.

sonra kuracagım bilgisayarda register ediyorum ( msde ye )
calısıyor. tabi başka bir bilgisayardan hala bağlanamıyorum bu servera
.

burada duzenleme ıhtıyacı hıssetmıyorum. sadece benım bilgisayarda şifreli olsun ordan buraya atınca da şifreli olsun yani program içinde zaten bi user girişi var. ondan ayrı mesela o msde yonetım programı gibi programlarla ulasılmak ıstendıgınde sıfre sorsun ıstıyorum. bilmem anlatabildim mi teşekkürler
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

olağan olmayan yollardan galiba ( bilgisayarı guvenlı kıpte yenıden başlatıp mssql\data\market_data ve log dosyalarıını alıyorum(( normal modda buna izin vermıyor ) sonra bunu install diye bi klasore kopyalıyorum.
olağan olmayan yollardan kopyalamanıza gerek yok, görev çubuğundaki sql manager ' dan server yada msde ' yi durdurup kopyaladıktan sonra tekrar başlatabilirsiniz.
sonra kuracagım bilgisayarda register ediyorum ( msde ye )
calısıyor. tabi başka bir bilgisayardan hala bağlanamıyorum bu servera
windows güvenlik duvarında sql server portunu (1433 TCP) açarsanız erişebilirler. Yok hala bağlanamıyorsanız aldığınız hata mesajını tam olarak yazın ki yorum yapabilelim.
burada duzenleme ıhtıyacı hıssetmıyorum. sadece benım bilgisayarda şifreli olsun ordan buraya atınca da şifreli olsun yani program içinde zaten bi user girişi var. ondan ayrı mesela o msde yonetım programı gibi programlarla ulasılmak ıstendıgınde sıfre sorsun ıstıyorum. bilmem anlatabildim mi teşekkürler
bu konu forumda defalarca konuşuldu biraz arama yaparsan bir sürü sonuca ulaşırsın.
Kullanıcı avatarı
ozsal
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozsal »

merhaba, muhakkak bu konu tekrar tekrar konuşulmutur forumda. hatta daha once ben de buna benzer bır konu acmıştım ama herhangı bır çözüm bulamadıgım için tekrar yazdım ( arama yaptım belkş yanlış aramışımdır.)
Teşekkürler
Karamizrak
Üye

Mesaj gönderen Karamizrak »

aldığın hata mesajını gorursek daha ayrıntılı bilgi yazabiliriz diye dusunuyorum. ama buyuk bır olasılıkla delphi tarafında adoconnectin ı yapılandırırken soyle yapmıyor olabilirsin. adoconnection string sekmesindeki butonu tıkla acılan menude build tıkla acılan menude microsoft sql oledb provider for sql server tıkla ileri tıkla sunucu adı kısmına database hangi makinede ise onun adını yaz veya sec ( secmen ve databasei bulabilmen için msde, sql server veya sql 2005 express edition kurulu olmalı ) windows nt tümleşik güvenliğini kullan veya belirli bir kullanıcı adı ve parolası kullan sekmeleri var burada ikinci secenek işaretle yani belirli kullanıcı kısmını, eğer database de kısıtlı kullanacak bir kullanıcı gurubu varsa bunlardan biri değil sadece sa kullanıcısını kullan parola boşdur standart olarak, sunucudaki veri tabanını sec tıkla ve ve database i sec tamam ve işlem bitti. eğer boyle yapmazda windows nt tümleşik guvenliğini secersen bulundugun network un active directory veya domain olarak calışması gerkir ve kullanıcılara policy uygulayarak sen sql server a baglan sen baglanma sen net e gir sen girme gibi policy lerle active directory yonetilir. birde hbahadır arkadasımızın dediği gibi sql 1433 portunu kullanıyor fakat microsoft kendi yapmış olduğu yazılımların baglantı kullananlarında portların engellemesini kaldırmıs durumda standart kurulur sistemler bu 1433 portunu uzaktan netten baglanmak için atıyorum adsl modemin virtual server kısmında 1433 portunu tanımlar ve ip adresi kısmına sql server, msde veya sql 2005 express edition ın kurulu olduğu makine adresini yazarsak burada bizin 1433 portu kullanılır veya ben bu şekilde calışıyorum portlarla. umarım acıklayıcı anlatmısımdır.