Merhaba;
Servera bağlı ve kurulu olan prg kısayol vermek kaydıyla ODBC ile bağlanarak MSSQL veri tabanında işlemler yaptırıyorum. Gün geçtikçe ortaya şöyle bir sorun çıktı; (Yani kullanıcılar serverdaki exenin kısayolunu kendi bilg. çalıştırıyorlar sql servera bağlantı şekli ise ODBC)
Prg 1.5 dakikada açılır oldu sonra ekranda herhangi bir veri süzme işlemi yapınca sanki kiltlenircesine bekliyor. Donanımsal olarak bütün herşeyi kontrol ettik ağ kabloları swiçler huplar.
Ağ üzerinde servera bağlı herhangi bir prg gayet iyi çalışırken benim yazdığım prg böyle bir sorun vermesi çok garip.
Programın girişinde sadece bir database ve 1 tableye bağlanacak şekilde ayarladım ama sonuç yinede değişmedi.
Aklıma gelen bişey
Siz MSSQL ile çalışan prg. client makinaya sql server client kurulumu yapıyormusunuz ? Ben bu kurulumu yapmadan çalıştırıyorum sorun bundan kaynaklanabilrmi veya sorun ne olabilir sizce.
Saygılarımla
Teşekkürler.
Client / Server Mimarisi Sorun
Client / Server Mimarisi Sorun
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Sanırım exe programın her terminal bilgisayara ayrı ayrı kopyalanması güncellemede fazladan iş çıkartırsa da açılışı bir miktar artıracaktır. Bir de kesme ya da bir kaç yere showmessage('1.nokta'), '2.nokta' vb. koyup hangi noktalarda takıldığını tespit edebilirsin 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
s.a.
eğer dediğiniz gibi kullanıcılar serverdaki exenin kısayolunu kopyalayıp çalıştırıyorlarsa burda client/server dan bahsetmek pek mümkün görünmüyor.
exe dosyasının boyu büyüdüğünde programın açılma süresinin uzun olması normal olacaktır. sorguların uzunluğu ise aynı sorguları üçüncü bir programla çalıştırdığınız zaman bekleme oluyormu olmuyormu onu kontrol etmek lazım.
(iki programıda beraber çalıştırıp deneyin)
kolay gelsin.
eğer dediğiniz gibi kullanıcılar serverdaki exenin kısayolunu kopyalayıp çalıştırıyorlarsa burda client/server dan bahsetmek pek mümkün görünmüyor.
exe dosyasının boyu büyüdüğünde programın açılma süresinin uzun olması normal olacaktır. sorguların uzunluğu ise aynı sorguları üçüncü bir programla çalıştırdığınız zaman bekleme oluyormu olmuyormu onu kontrol etmek lazım.
(iki programıda beraber çalıştırıp deneyin)
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Recep abi dediğin doğru exeyi kopyalayınca hızlı çalışıyor bunu biliyordum ama bu şekilde çalışmak pek mümkün değil prg kurgularken herşeyi exenin yoluna göre ayarladım yazdığım prg barkod lu sevkiyat 30 ya yakın barkod var ve bunlarda sürekli birileri tarafından dizayn edliyor bende exenin bulunduğu dizindeki bir kalsörden aldırıyorum senin dediğin şekilde olursa abi o zaman programın güncellemesini hadiş geçtikte bu tür bilgiler için olması çok zor bir işlem.rsimsek yazdı:Sanırım exe programın her terminal bilgisayara ayrı ayrı kopyalanması güncellemede fazladan iş çıkartırsa da açılışı bir miktar artıracaktır.
Hata kodunu mesaj olarak al işlemlerde demişsin abi fabrikaya, işletmeye gidince bilg ağa bağlayacak zaman bulamuıyorum sorunları ancak bitirip iftarı ediyorum

Daha önce bir başlıkta @coderlord bahsetmişti ağdaki çalışan prg kısayol verince bilgisayara arka planda kopyalanıp çalışıyor gibiydi sanırım exenin boyutuyla ilgili olabilrmi acaba ?
Bu yazdığınızdan bişey anlamadım client server olması için illa normal exeyi çalıştıracak kullanıcıaslangeri yazdı: eğer dediğiniz gibi kullanıcılar serverdaki exenin kısayolunu kopyalayıp çalıştırıyorlarsa burda client/server dan bahsetmek pek mümkün görünmüyor.

Saygılarımla
Teşekkür Ederim.
iyi akşamlar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
MS-SQL hakkında çok fazla tecrübem olmasa da ODBC üzerinden olan bağlantılarda bir darboğaz oluşmakta. Kısayol da olsa dediğim gibi çalışacağı yer terminal bilgisayar olacağından bir şekilde tampona alınması gerekiyor bu da ağ trafiğini yoğunlaştırıyor. Sanırım @aslangeri nin söylemek istediği başka bir şeydi. Çünkü zaten bir veritabanı sunucun ve de istemciler olduktan sonra istemci/sunucu (client/server) mimarisini kurmuş oluyorsun
Önceki mesajda dediğim gibi bazı belirgin noktalarda duraklama koyup, mesela veritabanının açılması, tablonun açılması vb. gibi nerede beklediği daha kesin tespit edilebilir. Başka bir bağlanma seçeneği var mı bilemiyorum ama ODBC işini de biraz kurcalamakta fayda var 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Merhaba;
Uzun uğraşlar sonucu sorunu çözme şansına eriştim.
Sorun ağdan veya donanımsal herhangi birşeyden değilmiş.
Sorun ilgil ekrandaki cxgrid ayarlarını inifile dosyada tutuyordum bu dosyaları temizleyince sorun kalmadı formun create olayında bu ayarları yüklüyordum sanırım birileri ayarlara dokunmuş
Değerli cevaplarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Teşekkürler.
Uzun uğraşlar sonucu sorunu çözme şansına eriştim.

Sorun ağdan veya donanımsal herhangi birşeyden değilmiş.

Sorun ilgil ekrandaki cxgrid ayarlarını inifile dosyada tutuyordum bu dosyaları temizleyince sorun kalmadı formun create olayında bu ayarları yüklüyordum sanırım birileri ayarlara dokunmuş

Değerli cevaplarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Teşekkürler.