Selamün aleyküm arkadaşlar. Hepinizie hayırlı ramazanlar. Benden bir hastane servisi için program istediler. Program aslında veri girişi ve sorgulamaları olan paket bir program olacak. Benim sıkıntım şu:
Programdan istedikleri hastaların kayıtları ile o hastanın bir çok resimleri kaydedilebilecek ve istenildiğinde geri getirilecek. Resimler aynı zamanda hastalık adı ile de filitrelenip görüntülenmesi gerekiyor.
yani kısaca doktor yada kullanıcı istediği anda değişik kriterlere göre arama ve filitreleme yapacak. cinsiyet,yaş,hastalık vs.
örneğin cinsiyeti kadın olan,yaşı 25 ve üzeri hastalığı kızamık olanlar deyince hem o hastaların tümü görünecek;
hem de kızamık hastalığına ait kaç tane resim varsa o resimleri göstermem gerekiyor.Yada sadece resimleri göster diyecekler.Umarım anlatabilmişimdir.Master detayıl mantığı ile yapacam ama benim kafamı resimler karıştırıyor. Resimleri nasıl kaydedeyim ve nasıl gösterebilirm.Nasıl bir yol izleyebilirim üstadlarım.
saygılarımla ve sevgilerimle hepinize iyi projeler
Projeye Yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
Merhaba,
Hastahane işini hiç bilmem aslında benimki ustaların yanında ukalalık. ama benzer çalışmam var. şöyleki suç, suç adı, işleniş şekli. burada ana id suç tablosunda, sonra buna bağlı suç adı tablosu ve bunda suç tablosuna bağlı id ve son olarak suç adı tablosuna bağlı işleniş şekli tablosu ve bunda da birinci id suç tablosu idi ikinci id suç adı tablosu idi.
HASTALIK İD=HASTALIK RESİM İD=HASTANIN HASTALIK İD gibi bir yapı ve bunların master/detail pk-fk bağlantısı ile işlem yapılabilir diye düşünüyorum.
kolay gesin
Hastahane işini hiç bilmem aslında benimki ustaların yanında ukalalık. ama benzer çalışmam var. şöyleki suç, suç adı, işleniş şekli. burada ana id suç tablosunda, sonra buna bağlı suç adı tablosu ve bunda suç tablosuna bağlı id ve son olarak suç adı tablosuna bağlı işleniş şekli tablosu ve bunda da birinci id suç tablosu idi ikinci id suç adı tablosu idi.
HASTALIK İD=HASTALIK RESİM İD=HASTANIN HASTALIK İD gibi bir yapı ve bunların master/detail pk-fk bağlantısı ile işlem yapılabilir diye düşünüyorum.
kolay gesin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Re: Projeye Yardım
1. resimleri blob olarak gömersen vt şişer.baloglurecep yazdı:Selamün aleyküm arkadaşlar. Hepinizie hayırlı ramazanlar. Benden bir hastane servisi için program istediler. Program aslında veri girişi ve sorgulamaları olan paket bir program olacak. Benim sıkıntım şu:
Programdan istedikleri hastaların kayıtları ile o hastanın bir çok resimleri kaydedilebilecek ve istenildiğinde geri getirilecek. Resimler aynı zamanda hastalık adı ile de filitrelenip görüntülenmesi gerekiyor.
yani kısaca doktor yada kullanıcı istediği anda değişik kriterlere göre arama ve filitreleme yapacak. cinsiyet,yaş,hastalık vs.
örneğin cinsiyeti kadın olan,yaşı 25 ve üzeri hastalığı kızamık olanlar deyince hem o hastaların tümü görünecek;
hem de kızamık hastalığına ait kaç tane resim varsa o resimleri göstermem gerekiyor.Yada sadece resimleri göster diyecekler.Umarım anlatabilmişimdir.Master detayıl mantığı ile yapacam ama benim kafamı resimler karıştırıyor. Resimleri nasıl kaydedeyim ve nasıl gösterebilirm.Nasıl bir yol izleyebilirim üstadlarım.
saygılarımla ve sevgilerimle hepinize iyi projeler
2. Resimleri VT ye jpeg olarak gömmeyi araştır.
3. Yada bir klasöre kaydet ve dosya ismiyle göstermeyi dene.
-
- Kıdemli Üye
Re: Projeye Yardım
Nasıl yani?ikut yazdı: 1. resimleri blob olarak gömersen vt şişer.
2. Resimleri VT ye jpeg olarak gömmeyi araştır.