arkadaşlar form içine bir media player yerleştrdim.dosyasını butonla çağırmak istiyorum ama olmuyor.aşağıdaki kodu kullanıyorum.
mediaplayer1.filename:='c:wav'
acaba bir yanlışlık mı yapıyorum..
Birde dosya başka bir yere taşındığında hata vermemesi için filename'yi yaptığım program içerisinden çağırmak istiyorum..extractfilepath(application.exename)???? gibi yardım edebilecek varmı?
media player
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
bu örneği forumda pek çok yerde kullandık ayrıca Delphi İpuclarında da vardı.
Application.Exename -> komutu size programın exesinin yolunu ve tam adını verir.
ExtractFilePath(Application.ExeName) -> programın çalıştığı klasörü verir.
Örneğin programın çalıştığı klasörde "serelif.wav" isimli dosyayı şöyle çağırabilirsiniz :
ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'serelif.wav'
Kolay gelsin.
bu örneği forumda pek çok yerde kullandık ayrıca Delphi İpuclarında da vardı.
Application.Exename -> komutu size programın exesinin yolunu ve tam adını verir.
ExtractFilePath(Application.ExeName) -> programın çalıştığı klasörü verir.
Örneğin programın çalıştığı klasörde "serelif.wav" isimli dosyayı şöyle çağırabilirsiniz :
ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'serelif.wav'
Kolay gelsin.
teşekkürler
mustafa abi teşekkürler ilgilendiğiniz için ama önce daha önceki forumlara baktım verdiğiniz kodun örneğini buldum ..fakat şu kodu kullanıyorum ama maalesef yapamadım..
mediaplayer1.filename:=extractfilepath(application.exename)+'serelif.wav';
hata veriyor. delphi7 kullanıyorum acaba bende mi bir hata var ,birşeyleri eksik mi yapıyorum...
mediaplayer1.filename:=extractfilepath(application.exename)+'serelif.wav';
hata veriyor. delphi7 kullanıyorum acaba bende mi bir hata var ,birşeyleri eksik mi yapıyorum...
Merhaba,
gönderdiğin kod doğru ama öncesi sonrasında bir yanlış olabilir. İlgili kodun tamamını gönder bir bakalım. Bir de hata nedir? Sorularda mutlaka ladığınız hatanın kodunu ve hatayı yazın. Bu alışkanlık olsun.
Son bir not, exe ile aynı klasörde serelif.wav isimli bir dosya var değil mi?
Kolay gelsin.
gönderdiğin kod doğru ama öncesi sonrasında bir yanlış olabilir. İlgili kodun tamamını gönder bir bakalım. Bir de hata nedir? Sorularda mutlaka ladığınız hatanın kodunu ve hatayı yazın. Bu alışkanlık olsun.
Son bir not, exe ile aynı klasörde serelif.wav isimli bir dosya var değil mi?

Kolay gelsin.
tamam
mustafa abi uğraşırken sorunu çözdüm.mediaplayerin autoopen özelliği true olursa hata veriyor.Bu özelliği false yapıp code penceresinde komutla open yapıyorum problem halloluyor.Teşekkürler bundan sonraki sorularda hata mesajlarınıda gönderirim.
Sağol.
Sağol.

-
- Üye
- İletişim:
media player kullanamıyorum
arkadaşlar selamlar hepinize bol kodlu günler...
Melodili zil programı yapıyorum.tenefüslerde deöğrencilerin dinlemesi için müzik çaldıracağım. App controls bileşnlerinden wav bileşeni ile
zilleri çaldırdım. ancak media player bileşenini bir türlü kullanamadım. open dialogtaki seçilen müzik parçalarının yolunu acces veri tabanına kaydediyourm. daha sonra media playerde bu parçaları winamp gibi tenefüslerde çaldıracağım.Ancak media playerin filename özelliğine veri tabanındaki seçilen parçaların adresini gösterdiğimde "EMCIDEViCE ERROR WiTH MESSAGE BU DOSYA OKUNAMADI DOSYA ADINI İNCELEYİN VEYA BU TÜRÜ DESTEKLEYEN BİR SÜRÜCÜ YÜKLEYİN" diye hata veriyor.
ama aynı parçayı mediaplayerin propertios özelliğindeki filenamesinden bulduğumda aynı parça çalıyor.
yani anlayacağınız bir türlü media playerin filename özelliğine veri tabanımdaki adresleri atayamıyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Melodili zil programı yapıyorum.tenefüslerde deöğrencilerin dinlemesi için müzik çaldıracağım. App controls bileşnlerinden wav bileşeni ile
zilleri çaldırdım. ancak media player bileşenini bir türlü kullanamadım. open dialogtaki seçilen müzik parçalarının yolunu acces veri tabanına kaydediyourm. daha sonra media playerde bu parçaları winamp gibi tenefüslerde çaldıracağım.Ancak media playerin filename özelliğine veri tabanındaki seçilen parçaların adresini gösterdiğimde "EMCIDEViCE ERROR WiTH MESSAGE BU DOSYA OKUNAMADI DOSYA ADINI İNCELEYİN VEYA BU TÜRÜ DESTEKLEYEN BİR SÜRÜCÜ YÜKLEYİN" diye hata veriyor.
ama aynı parçayı mediaplayerin propertios özelliğindeki filenamesinden bulduğumda aynı parça çalıyor.
yani anlayacağınız bir türlü media playerin filename özelliğine veri tabanımdaki adresleri atayamıyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler