internetten networke bağlantı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

peki sen hangi portları açtın abi ;

ben 80 , 21 , 22 ( SSH için ) , açıyorum.

sence başka hangi portlarrı açar isem problem yaşamam ???

Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

walla kulandığın yada kullanacağın programa bağlı bu, yada yapmak istediğin işe göre. yanlış hatırlamıyorsam 80 web içindi dışarıdan kendi makinana web servermış gibi bağlanıcaksan işe yarar sanırım 21 de FTP standardıdır ama FTP için program kuracaksan bunu zaten belirtiyorsun, yani 333 yada 6989 gibi. Nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama eğer kendiniz portlar ile haberleşecekseniz yani kendiniz prog yazdıysanız port olrak 1000 den sonralarını kullanın öneriliyordu. Port sayısıda galiba word yani 65535.Bunu kesin bilen arkadaş varsa yazarsa sevinirim,bn emin değilim milleti yanlış bilgilendirmiyelim
Diyeceğim oki sadece kullanacağın portları aç sonra kabak çiçeği gibi açılma herkez yama olmasın sonra :lol:
Senin tam olarak yapmak istediğin ne ?

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

freeman35 yazdı:port olrak 1000 den sonralarını kullanın öneriliyordu. Port sayısıda galiba word yani 65535.
sık kullanılan port adresleri http://www.bim.sakarya.edu.tr/doc_tcpports.html
1024. porttn itibaren kullanılabilir demiş ama ayrıntıya girmemiş. maydanoz olup ekleyeyim dedim :)
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

@Freeman35 abi..

müşterilerimin birinde bu şekilde bir adsl modem var , guvenlik kameralarının bağlı oldugu bilgisaayrda o ağda bağlı. fabrika sahibi. örneğin ist a gitti internet üzerinden fabrikasını izlemek istiyor. veya denizli veya dünyanın öbür ucu. yanında bir laptop var oradan internete bağlanıp izlicek. izlicek ama , işte bizim güvenlik makinasını virtual serverda tanımlamak lazım. güvenlik kameraları için bir program var ama hangi portu kullanıyor bilmiyorum.

Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

o program işallah benim yazdığım program değildir :lol: :lol: :lol: bi ara öyle bir program yazmıştımda :) yani tabi tek başıma değildim birisiyle beraberdik o tarihlerde, o görüntü kısmını yapmıştı bende aktarma ve şifrelemeyi. Neyse, yazan vatandaşla yada o yazılımı aldığınız kişiye müracat edin. yada bazo port izleme progları olabilir diye tahmin ediyorum. Walla az önce müşterime güvenlik sistemi ile ilgili bir şirket geldi hatta İzmir den :P Toprağım gelmiş onunlada bu geyik muhabbeti geçti, ama adam gittikten sora buraya bakıyorum :(
Yanılmıyorsam bu iletişim çift yönlüdür yani 2 port açman gerekebilir. Birincisi Sadece görüntüyü iletmek için, diğeri ise haberleşmede yani aydınlat, parlaklık vs gibi işlemler için kullanılıyor olabilir.
Şöyle bir şeyde olabilir, ilk bağlantı port u olabilir burdan ilk önce bağlantı kurulup görüntüyü aktarmak için başka bir port üzerinde anlaşılabilinir, bu aralıkta tabiki programcı tarafından belirlenmiştir. Yani üretici firmaya müracaat etmen gerek

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!