RTL70.BPL dosyasıyla ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

Mesaj gönderen huseyinert »

abi olmadı ya yine aynı başka bişey var bunda ne bu rtl70.bpl dosyası başka hagi tür fonksiyonları içeriyor acaba
yardım bklemeye devam.ç. :((
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

kullandığınız özel bir bileşen varmı görsel vb..
pc nizde boş bir proje compile edip o exeyi deneyin 98 de
sonra kullandığınız bileşenleri tek tek ekleyip deneyin, belik sorunun kaynağı kısmen meydana çıkar
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

mege bey sağolun ama hiç bir özel bileşen kullanmıyorum quick repotta
text fiel export nesnesi var ondan olabilirimi, bide bu install packages dan bişeyler yapılıyor galiba ordan bişeyler yapablirimiyiz

yardımlarınızı bekliyorum
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
Belirttiğiniz hatayı program açılışında mı alıyorsunuz, form ekrana geliyor mu, yoksa herhangi bir işlem başlatıldığında mı meydana geliyor?Bir hatayı tespit etmenin en kolay yolu hatanın hangi olay esnasında meydana geldiğine bakıp ona göre kırıldığı yer konusunda en iyi tahmini yapmaktır. Fikrimce sorun @mege'nin de söylediği gibi 3.parti bileşenlerde..Ancak bu sizin kullandığınız bileşenlerle ilgili olmayabilir tabii.Daha önce compile edilmiş bir bileşen seti kaldırılmış, dosyaları zarar görmüş vs.gibi nedenlerle böyle bi hata vermesi olasıdır.
Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

sağol abi cevabın için program açılırken oluyor form zaten hiç görünmeden hatayı veriyor, sizin söylediğiniz
Daha önce compile edilmiş bir bileşen seti kaldırılmış, dosyaları zarar görmüş vs.gibi nedenlerle böyle bi hata olabilir demişsiniz peki bunu nasıl tespit edip düzelteceğiz. bu konuda yrdım edebilirimisiniz
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Tekrar merhaba.
Öncelikle hatanın nerden kaynaklandığını tespit etmek gerek bu noktada.Bu durum veritabanı bağlantısı da dahil olmak üzere create işlemleri esnasında gerçekleşiyor sanırım. İlk Create edilen formunuzun eventlerini, arkadaşların da belirttiği gibi "Break Point" koyarak test etmeniz sorunun büyük ihtimalle çözülmesini sağlayacaktır.
Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

break pointi nasıl yapcam zaten xp de çalışyor 98 delphi kurup ordamı deneyeceğim bide break pointi nasıl yapacağım.

tşk. ederim
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

@hdayi bunu nasıl yapabileceğinizi anlatmış, tekrar gözden geçirmenizi istesem kabalık etmiş olur muyum?
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

abi break point yaptım hatalı form da dbgrid label radiogroup,edit,proggresbar,combobox,,datetimepicker,checkbox ibquery faln var ama diğer formlarda da aynısının olduğu nesneler de var farklı bişey görünmüyor

yardımlarınızı bekliyorum
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

arkadaşlar kaç gündür sizleri meşgul ettiğimin farkındayım ama hala probşem çözülmedi break point yapıuorum create ederken hatayı verdiği forma baktığımda diğerlerinden farkı yok ve bazen hatayı verdiği formlada değişiyor ama hata verdiği ve vermediği formlardaki nesneler ve kodlar aynı farklı bişey yok

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum şu çözmeliyim... :((
Kullanıcı avatarı
PcText
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen PcText »

rtl70.bpl dosyası bozulmuş olabilir ,delphi cd sini takıp kurulumu onarmayı dene...
Dört bir yan kararınca sana yöneldik.Ey ışıklar kaynağı aç kapını biz geldik.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

yok abi olmuyor, ben artık umudu keser gibiyim, :(
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba. yazılanların tamamını okudum. bence sorun api kullanımında olsa gerek. kullanılmış api fonksiyonunu win98 tanımıyor. zaten api de windows arabiriminin kullanılması demektir. ve her işletim sistemi kendine has faklılıklar arzedebilir. ben api konularını okurken xp nin nt tabanında yazıldığı için win98 için geçerli apilerin xp için çalışmayacağı ve xp için geçerli api lerinde win98 de çalışmayacağı konusunu okumuştum. bu nokatada da 2 farklı işletim sisteminde çalışacak kodları yazarken compenent kullanmanı tavsiye ederim. örnek vermek gerekirse xp de çok kısa olan bilgisayarı kapat api si bir işe yaramıyor ancak 98 de çalışıyor. olaya bu yönden bakıp programında api ile ne yaptırmak istediğini söylersen belki bu yönde bir compenent veya kod desteği gelebilir düşüncesindeyim. kolay gelsin....
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

tşk. ederin kadir hocam api den olabilir demişsiniz ama be api kullanmadımki sadece web sitesi açmak için
ShellExecute(Handle, 'open', 'http://www.ayyildizakademi.com', nil, nil, sw_ShowMaximized);

komutunu kullandım başka da yok zaten

sizi msn adresime ekledim kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba.

@hüseyinert demişki...
tşk. ederin kadir hocam api den olabilir demişsiniz ama be api kullanmadımki
hocam yukarıdaki olay api dir malesef. bunda anlaşalım. sen delpide bir uygulamaya değilde windows un standartı olan explorer sayfasını shellexecute api si ile açtırmaya çalışıyorsun. bu işlemi bende aynı şekilde yapıyorum ancak hiç 98 de denemedim. yine de söylediklerimin arkasındayım. yani bu sorun api sorunu olabilir diyorum. ama 98 de deneyeceğim senin için. sonucu sana bildiririm. kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome