RTL70.BPL dosyasıyla ilgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- huseyinert
- Üye
RTL70.BPL dosyasıyla ilgili
s.a arkadaşlar daha önce yazdığım winxp de çalışıp win98 de çalılmayan programı win98 makiye delphiyi kurarak denedim ve orda açık kod haliyel çalıtırmaya denedim RTL70.BPL dosyası hatsı verdi bu dosyay arattım windowsun system klasöründe var, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim 3-4 gündür uğraşıyorum, bu arada 98 de başka proje dosyaları çalışıyor bide hata mesajjında :A call to an OS function failed hatası da veriyor
kolay gelsin yardımlarınızı bekliyorum
kolay gelsin yardımlarınızı bekliyorum
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
- huseyinert
- Üye
- huseyinert
- Üye
- huseyinert
- Üye
Re: RTL70.BPL dosyasıyla ilgili
Burada: Bir işletim sistemi fonksiyonuna yapılan çağrı başarısız oldu diyor.huseyinert yazdı:A call to an OS function failed
Sanırım XP'de olan ama 98'de olmayan bir api kullanıyorsun. Ya da api düzgün çalışmıyor.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

- huseyinert
- Üye
biyere bi break point koyup f8 ile adım adım takip et,
hatayı verdiği satırdaki kodu yaz bakalım.
Shellapi bi api değil, bazı apilere ulaşmak için kullandığın kütüphane yani içinde bi sürü api var sen hangisini kullanıyorsun onu bilmek lazım...
Kolay Gelsin...
hatayı verdiği satırdaki kodu yaz bakalım.
Shellapi bi api değil, bazı apilere ulaşmak için kullandığın kütüphane yani içinde bi sürü api var sen hangisini kullanıyorsun onu bilmek lazım...
Kolay Gelsin...

- huseyinert
- Üye
hatayı verdiğini tahmin ettiğin yerdeki satırın 3-5 satır evveline gel, yani kursor o satırda olsun. f5 tuşuna bas, satırın başın kırmızı bir daire koyar, aslında bunu o kırmızı dairenin çıktığı yere mouse ile tıklayarak ta yapabilirsin. üzerine bir kere daha tıkladığında ya da f5'e bir kere daha bastığında kalkar.
Neyse break point'i koyduktan sonra programı çalıştır. Kod oraya geldiğinde durur, f8'e bastıkça satır satır ilerler. f9'a basarsan program normal çalışmaya devam eder taki yine bir break point'e gelene kadar.
Kolay Gelsin...
Neyse break point'i koyduktan sonra programı çalıştır. Kod oraya geldiğinde durur, f8'e bastıkça satır satır ilerler. f9'a basarsan program normal çalışmaya devam eder taki yine bir break point'e gelene kadar.
Kolay Gelsin...

- huseyinert
- Üye
tşk. ederim deneyeceğim ama hangi koddda hata olduğunu tespit edemedik zaten koddalarda da bişey yok gibi xp de çalışıyor
buara da size msn ekledim ordan da isterseniz görüşeb,iliriz
tşk. ederim, başka aklınıza gelen bi çözüm yolu varsa bekliyorum
buara da size msn ekledim ordan da isterseniz görüşeb,iliriz
tşk. ederim, başka aklınıza gelen bi çözüm yolu varsa bekliyorum
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
sorun kodda olmasa bile kodun bi yeri çalışırken oluşuyordur da ben eksik söyledim tabii.
Delphi'yi sorunun olduğu makinaya bi kur, projeni orada çalıştır, ve d3ediğim gibi break point koy. O zaman sorunun oluştuğu satır bulursun. Muhtemelen o satırda windows 98'in desteklemediği bi şey var...
Delphi'yi sorunun olduğu makinaya bi kur, projeni orada çalıştır, ve d3ediğim gibi break point koy. O zaman sorunun oluştuğu satır bulursun. Muhtemelen o satırda windows 98'in desteklemediği bi şey var...