fastReport 3 Script

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

fastReport 3 Script

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

S.A. arkdaşlar fastreport 3 de pascal script konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. bu script syntax olarak neleri esas alır. neleri kullanabiliriz. örnek vermem gerekirse...

Kod: Tümünü seç

begin
Page1.BackPicture := nil;
end.
şeklinde yazdığımda kod tam olarak çalışıyor ancak bu kodu ben yazdır işleminde kullanmak istiyorum. page1 in onafterprint işleminde çalışmıyor. yukarıdaki şekilde doğru çalışırken demo version açıklaması çıkıyor. olaya yazdığım kod ile demo version açıklaması çıkmıyor ancak kod çalışmıyor. burda çalışmıyordan kastım hata vermiyor. yukarıdaki şekilde kod işlevini yerine gtiriyor. ancak olaya yazdığımda işlevini yerine getirmiyor... script konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

yukarıdaki kod bloğu fastreport kod bloğu. bu blok aslında fastreportta sanırım genel bir blok. page nin onbeforeprint olayına çift tıkladığımda bu bloğa atıyor imleci. onafterprint olayında ise sender olarak parametre gösteriyor. bir türlü çözemedim.

Mevlana

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

bu scripti anladığıma göre tıpkı delphideki gibi procedure tanımlayabiliyorsun.
uses satırını ekleyerek delphideki unitleride kullanabiliyorsun.
yanılmıyorsam bir erde try except arasına yazılması gerektiği yazıyord
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

hocam denedim ancak nafile bişey değişmiyor. varsayılan blokta çalışıyor ancak onafterprint olayında çalışmıyor. sanıyorum varsayılan blok onbeforeprint çünkü önizlemede göstermiyor. gelen demo unregistered version açıklaması da script in çalıştığı manasına geliyor. benim onafterprint olayına yazdığım kod çalışsa demo uyarısının gelmesi gerekiyor ancak gelmiyor. tabi buna bağlamak anlamsız ancak ben öyle düşünüyorum çünkü adam demo uayrısını varsayılanda yapıyor. bu iş demo version olması nedeniyle mi oluyor tam çözemedim.

Mevlana