veri tabanındaki değişikliklerin servisi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

veri tabanındaki değişikliklerin servisi

Mesaj gönderen tsamim »

merhaba arkadaşlar herkese iyi çalışmalar;

Benim sorunum bazı mecburiyetlerden dolayı (aslında her zaman ) oturmamış programımı kullanılmaya başlattım.Bir yandan programın geliştirilmesi devam ediyor.

Ben trigger,sp,table,view createlerimi ve editlerimi ibexpert ile yapıyorum
buda daha önce kullandığım programlama dilinden alışkanlık ve kolayıma geldiği için.

şimdi doğal olarak ben kendi çalışma ortamımdaki database'imde işlem yaparken kullanıcıda bilgi girmeye devam ediyor.

Yukarıda bahsettiğim işlemler database üzerinde tutulduğu için yapılan değişikliklerin kullanıcaya güncellenmesinde büyük sorun yaşıyorum.

Forumdaki aramalarımda clientlardaki exe'lerin güncelleştirilmesi hakkında konuşulmuş şu an benim programımım tek kullanıcı olarak çalıştığı için exe'yi kopyalıyorum oluyor bitiyor ama veritabanı tarafındaki değişiklikleri tek tek kullanıcının veritabanındada yapmam gerekiyor.

Şimdi doğal olarak bu normal değil benim bu konuda eksik bir bilgim olduğu kesin acaba sizler bu gibi işlemleri nasıl yapıyorsunuz bir sohbet niteliğinde tecrübelerinizden bilgilendirirseniz çok sevineceğim keza beni bu konu çok zorlamaya başladı.

Herkese saygılar çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

Mesaj gönderen tsamim »

merhaba arkadaşlar ;

Bu veritabanı güncellemeleri konusunda daha pratik bir yol yokmu sahiden ?

herkese saygılar ;
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
ibpump gibi bir tool ile müşterinizin fdb sindeki dataları yeni (güncel) olan fdb ye aktarabilirsiniz.
yada bir güncelleme motoru yazarak fdb dosyasının değişikliklerini otomatik olarak yapabilirsiniz.
ancak şu aşamda birinci yöntemi önereceğim.
kolay gelisin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

sizin şu anda içinde bulunduğunuz durumu ben daha önce yaşamıştım. bir taraftan program aktif olarak geliştirilmeye devam ederken bir taraftan da kullanıcılar programı kullanmaya devam etmekteler.

bu durumda yapılabilecek en mantıklı şey (en azından ben böyle yaptım) veritabanında yapılan değişiklikleri exe nin içerinde kontrol ettirip yapılmamış olan güncellemeleri yaptırıp devam etmek oldu.

datamodulun onCreate olayinda

If XXXTablosundaYYYAlaniYoksa Then
XXXTablosundaYYYAlaniOlsutur;

If XXXalaniniTipiSmallIntIse Then
XXXAlanininTipiniIntegerYap;

şeklinde exeye ekledim. tablolar açılmadan önce bu kodlar çalıştığı için kullanıcıların exeyi çalıştırmaları güncellemel için yeterli oluyordu yoksa manul yaptığınız vakit bazen atlamalar olabiliyor :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/