Fastreport sorunları?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kaptan
Üye

Fastreport sorunları?

Mesaj gönderen Kaptan »

SElamlar.Etiket yazımı programı yapmaya çalışıyorum.Masterdata ile kayıt sayısınca etiket yazdırıyorum.Bazı sorunlarım var.
1-)Ertug nickli arkadaşımızın verdiği

Kod: Tümünü seç

TfrxMasterData(frxReport1.FindObject('MasterData1')).Height :=    (Sayfa.Height - Sayfa.TopMargin - Sayfa.BottomMargin) / 10;

kodu ile Masterdatanın yüksekliğini ayarlıyorum fakat sayfada 10 değil de 9 satır kayıt gösteriyor.10. su yukarlara sağa doğru gidiyor.

2-)Designreport komutu ile design penceresini açıyorum.
Fakat ilk açılışta bileşenler gözükmüyor.preview yaptıktan sonra gözüküyor.Onshow olayında bileşenleri oluşturuyorum.

3-)Frxreport1.clear komutu çalışmıyor.soruce dosyasını istiyor.

4-)Barkodun bartypeini kod ile değişitiremiyorum.bccodetype and string hatası alıyorum.

Sorunlarım çok.Fastreportta biraz acemiyim.Yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

Birinci sorumu çözdüm.

TfrxMasterData(frxReport1.FindObject('MasterData1')).Height :=    (Sayfa.Height - Sayfa.TopMargin - Sayfa.BottomMargin) / 10;
kodunu

TfrxMasterData(frxReport1.FindObject('MasterData1')).Height :=(Sayfa.Height - (Sayfa.TopMargin*(1123/290)) - Sayfa.BottomMargin*(1123/290)) / 10;

olarak değiştirmek gerekiyor.
Diğer sorularım için yardım beklemeye devam.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

Selamlar.
4. sorunumu da rapora visible özelliği false olan bir barkodview ekleyip bartype ini oluşturduğum barcodviewlere atayarak çözdüm fakat diğer sorunları çözemedim.

Şu ikinci sorumda çok takıldım.Kafayı yiyeceğim.
Örneğin şu kodu

var
a:TfrxMemoView;
begin
a:=TfrxMemoView.Create((frxReport1.FindObject('masterdata1') as Tfrxmasterdata));
a.CreateUniqueName;
a.Height:=50;
a.Width:=50;
a.Text:='deneme';
end;
designreportun onshow olayına yazıyorum.designreport yaptığımda memonun içi boş gözüküyor.Kısayollardan preview yapıyorum daha sonra memonun içi olması gereken halini alıyor. :duvar:

Bu kodu onbeforeprint olayına yazıp, showreport yaptığımda da sonsuz döngüye giriyor. :duvar:
Yardımlarınızı bekliyorum.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

2. sorumu da çözdüm yaa :D
onshow olayına değil de direk kodları buttona yazarak çözdüm.
Neyse çok şükür.

Şu barcodun type ini kodla değiştirmeyi bilen varsa cevabını da beklerim

Saygılar.