webde weritabanı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
webde weritabanı
herkese iyi çalışmalar
ben webde bulunan bir veritabanına kayıt girmek istiyorum bunun
nasıl yapılacağını bilen varmı
yardımlarınızı bekliyorum
ben webde bulunan bir veritabanına kayıt girmek istiyorum bunun
nasıl yapılacağını bilen varmı
yardımlarınızı bekliyorum
-
- Üye
- İletişim:
bu soruyu daha önce ben sormuştum, bi cevap geldi ama, o şekilde çıkamadım ben işin içinden. Bi kaç arkadaş bu işin delphi ile imkansız olduğunu söyledi. Delphi nin yapamadığı şey olduğunu düşünmüyorum.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Benim için elzem bir ihtiyaç.
bu konu ile ilgilenen arkadaşlar lütfen bağlanmayı deneyin, çünkü bene bir türlü bağlanamıyorum :
http://www.tekno-bim.com/okul/emlak/dbs/kamer.mdb
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Benim için elzem bir ihtiyaç.
bu konu ile ilgilenen arkadaşlar lütfen bağlanmayı deneyin, çünkü bene bir türlü bağlanamıyorum :
http://www.tekno-bim.com/okul/emlak/dbs/kamer.mdb
...[ at, avrat, delphi ]...
delphide indy http client componentini kullanarak database e veri girecek olan asp sayfasına dataları gönder. o sayfa da kayıt yapsın. Başka şekilde olmaz.
Örnek:
str: String;
str :=HTTPClient1.GetURL('www.falan.com?isim=adem&soyisim=sengul');
gibi göndersiğin request stringdeki isim ve soy isim değişkenini aspdeki request.querystring("isim") şeklinde laıp kaydedebilirsin. daha sonra buna cevap olarak eğer kayıt başarılı olduysa response.write("ok") gibi bi onay yazısı yollarsın. bunu str adlı değişken alır ve onu kontrol edesin.
Örnek:
str: String;
str :=HTTPClient1.GetURL('www.falan.com?isim=adem&soyisim=sengul');
gibi göndersiğin request stringdeki isim ve soy isim değişkenini aspdeki request.querystring("isim") şeklinde laıp kaydedebilirsin. daha sonra buna cevap olarak eğer kayıt başarılı olduysa response.write("ok") gibi bi onay yazısı yollarsın. bunu str adlı değişken alır ve onu kontrol edesin.
-
- Üye
- İletişim:
sayın kissoid, şu durumda veri tabanını raporlamak istersem de, küçük bir browser programı yazıp yine web deki asp dosyamı içine çağırmalıyım doğru mu?
Acaba bunun daha kolay bi yolu yok mudur? asp ye ihtiyaç duymadan direk delphi üzerinden bağlanıp işlemlerimi yaptırmak gibi ..
Acaba bunun daha kolay bi yolu yok mudur? asp ye ihtiyaç duymadan direk delphi üzerinden bağlanıp işlemlerimi yaptırmak gibi ..
...[ at, avrat, delphi ]...
değişik yollar var
ulaşmaya çalıştığın veri tabanı access, paradox gibi basit veritabanları ise onlara uzaktan erişemezsin. ancak database server kullanılıyorsa bu mümkün olabilir ancak bunda da şöyle bir sorun var. Web serverlar genelde veritabanı serverlarını kendi domainleri içerisindeki bir bilgisayara kuruyorlar ve önlerindede genellikle bir firewall oluyo. Dolayısıyla da dış erişime kapanıyo. Bunu da ancak dışarıya izin verilen bir aracı ile yapmaya çalışıyosun ki bu da onların domainleri altında çalışan web serverdaki asp sayfası gibi şeyler oluyor. Direkt bağlanmak için VPN kullanabilirsin ancak onun da astarı bezinden pahalı olur ve bağlantısı devamlı kopar. Bence en iyi çözüm aracı bir asp sayfası falan kullanmak
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba,
Çalışmalarınızda Başarılar....
Birde şu var mesela örnek
superonline Hostingi gibi hostinglerde bulunan Varitabanlarının birde şunu yapması gerekebilir. SuperOnline veya her neyse mdb uzantılı dosyaya yazma yetkisi verilmeli.... Güvenlik nedeni ile bu tüm klasöre yapılamaz, ama bildirdiğiniz mdb uzantılı dosyanıza bir yazma yetkisi her şey düzeltebilir.... 
Saygılarımla,
Çalışmalarınızda Başarılar....
Birde şu var mesela örnek

Saygılarımla,
merhaba
hocam sanırım bişeyleri karıştırdın. Yazdırma izni bi işe yaramaz. Sen bi veritabanı dosyasına text dosyasına yazdırır gibi yazdıramazsın. databaselere veri girebilmen için driver'lara ihtiyacın var. uzaktaki bir access veritabanına web üzerinden sürücü tanımlayamazsın ve ayrıca host firman sırf senin için bu açığı vermez. Sen dediğimi yap inan bana çok hızlı çalıştığını göreceksin.
Xml ile bişeyler olabilir veya Mysql kullan.
Sa.
Bende daha önce bu şekilde birşeyler denemiştim.Girilecek verileri xml formatına döküyordum.Webe upload edip bu xml'yi mdb'ye işleyecek asp dosyasının çalıştırıyordum ama çok esnek olmuyo bu şekildeki işlemler.Angaryadan öteye gitmiyor.
Diğer arkadaşların söylediği gibi iyi bir veritabanı kullanırsan işin çok kolaylaşır.Bağlantın iyi ise sanki lokaldeki db'ye bağlanırmış gibi hızlı bi biçimde bağlantını kurup işlemlerini yapabilirsin.
Mysql'i bu işlemler için tavsiye ediyorum.Bende bu şekilde müşterilerin kendi weblerini kendileri güncelleyebilmeleri için bi uygulama yaptım.Çok iyi biçimde kullanılıyor ve gayet hızlı.
İyi çalışmalar diliyorum.
Bende daha önce bu şekilde birşeyler denemiştim.Girilecek verileri xml formatına döküyordum.Webe upload edip bu xml'yi mdb'ye işleyecek asp dosyasının çalıştırıyordum ama çok esnek olmuyo bu şekildeki işlemler.Angaryadan öteye gitmiyor.
Diğer arkadaşların söylediği gibi iyi bir veritabanı kullanırsan işin çok kolaylaşır.Bağlantın iyi ise sanki lokaldeki db'ye bağlanırmış gibi hızlı bi biçimde bağlantını kurup işlemlerini yapabilirsin.
Mysql'i bu işlemler için tavsiye ediyorum.Bende bu şekilde müşterilerin kendi weblerini kendileri güncelleyebilmeleri için bi uygulama yaptım.Çok iyi biçimde kullanılıyor ve gayet hızlı.
İyi çalışmalar diliyorum.
Tarihtir adil hakem
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em
Atilla Yılmaz 2005 - Vaktidir
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em
Atilla Yılmaz 2005 - Vaktidir
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba,
Vermiş olduğum link sanırım yazma yetkisini anlatmak için yeterli olacaktır. Ayrıca Hostingte yazma yetkisi verilmiştir.
http://www.advantagedb.com/Demo/Project1.zip
Saygılarımla,
Vermiş olduğum link sanırım yazma yetkisini anlatmak için yeterli olacaktır. Ayrıca Hostingte yazma yetkisi verilmiştir.
http://www.advantagedb.com/Demo/Project1.zip
Saygılarımla,