ben bi metinin içide geçen sözçükleri sorgulama işlemi yapmak istiyorum
function TForm1.cizzz (s:widestring) : boolean ;
var
x: integer;
begin
x:=pos('DELETE',s);
if x>0 then
begin
edit1.Text:='ARADIĞINIZ KELİME BULUNDU! - Pozisyon :'+inttostr(x);
result:=True;
end
else
begin
edit1.Text:='ARADIĞINIZ KELİME BULUNAMADI! - Pozisyon :'+inttostr(x);
result:=False;
end;
end;
yaptım ama sadece DELETE için gecerli bu işlem
ben birçokk kelime için yapmak istiyorum
ne yapamamm lazımm yardımm edinn lütfenn :____!!!!!
Pos komutu : Birinci parametre ile girilen değer ile , ikinci parametre girilen değeri karşılaştırmak için kullanılan bir fonksiyondur. Saşyet iki parametre farklı değerler içeriyorsa sonuç 0 olacaktır.
mesela ;
var
text:Ansistring;
i:integer;
begin
text:=edit1.text;
i:=pos('merhaba',text);
if i=0 then
ShowMessage('.... ....');
end;
Ö.M. atmışsın ama yetkim yok ayrıca mesajda sorduğun soruyu forumda sorabilirsen herkezin ortak bilgi paylaşımı doğrultusunda sonuç bulabilirsin.
Sorduğun soruda yanlış anlamadım ise cümle içinde 4 adet kelimenin değişmesi lazımmış. Eğer farklı kelimeler ise sen de 4 kere pos komutu kullanabilirsin
Ö.M. atmışsın ama yetkim yok ayrıca mesajda sorduğun soruyu forumda sorabilirsen herkezin ortak bilgi paylaşımı doğrultusunda sonuç bulabilirsin.
Sorduğun soruda yanlış anlamadım ise cümle içinde 4 adet kelimenin değişmesi lazımmış. Eğer farklı kelimeler ise sen de 4 kere pos komutu kullanabilirsin
Saygılarımla,
Özel Mesaj ile soru sormak Forum kurallarına aykırıdır. İmzamdaki Forum Kurallarını okumanızı rica ederim.
Hüseyin abi forum kurallarına aykırı olduğunu biliyorum o sebeple arkadaşı uyarmak istedim ama olan bana oldu Neyse arkadaş daha yeni o sebep ile ö.m. daki mesajı ben geçtim buraya