kodlama ile ilgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
kodlama ile ilgili
merhaba arkadaslar simdi bi program yaziorum programda alt+tab tusunu kapadim ama forumdada aradim bulamadim sey windows+d tusuna basinca programi asagi cekior onuda engellemek istiyorum bunu nasil yaparim birde program explorer acilip calior gizliden surekli explorer acilior makineyi sisiriyor bunlari aygıt yoneticisinden gizlemeden nasil calistiririm simdiden cok tskler fikirleriniz vede varsa kodlariniz bekliorum cok saolun
mesajını sanırım 7 kez okudum ama pek bişey anlayamadım.
güzel türkçemizde bizlere noktalar ve virgüller verilmiş. sanırım konu acil o nedenle pek kullanamamışsın. daha anlaşılır olarak sorunu anlatırsan seve seve yardımcı olmaya çalışırız.birde program explorer acilip calior gizliden surekli explorer acilior makineyi sisiriyor
merhaba oncelikle cevap verdigin icin tskler evet biraz acil oldu. Biraz daha acik anlatiyim.Simdi yazdigim programda alt+tab tusunu yasakladim kullanilmior vede hani windows+d tsuna basinca programi asagiya cekior masaustu geliorya bende windows+d tusunada yasaklamak istiorum birinci sorunum ikincisi ise su yazdigim program internet uzerinden calisiyor yani surekli nasil diyim su kodla calisior
shellexecute(handle,'open','C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE','c:\adres1.html',nil,SW_HIDE);
explorer gizliden calisiyor yani ok ama surekli aygıt yoneticisinde yeni explorerlar olusuyor vede bu makinayi baya bir sekilde agirlastirior benim istedigim se bu explorerlari aygıt yoneticisinden gizlemek yani görev yöneticisindeki uygulamalar kismindan gizleyecem vede surekli explorerlar acilacak fakat gozukmeyecek makiyanıyı sisirmeyecek yani sole diyim program gizliden calisacak fakat kodu oldurecek ama program calisacak kod yani ok yardimlarinizi bekliyorum simdiden tskler
shellexecute(handle,'open','C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE','c:\adres1.html',nil,SW_HIDE);
explorer gizliden calisiyor yani ok ama surekli aygıt yoneticisinde yeni explorerlar olusuyor vede bu makinayi baya bir sekilde agirlastirior benim istedigim se bu explorerlari aygıt yoneticisinden gizlemek yani görev yöneticisindeki uygulamalar kismindan gizleyecem vede surekli explorerlar acilacak fakat gozukmeyecek makiyanıyı sisirmeyecek yani sole diyim program gizliden calisacak fakat kodu oldurecek ama program calisacak kod yani ok yardimlarinizi bekliyorum simdiden tskler
s.a.
makineyi sisiren aygit yoneticisinde programın çalışıştığının görüntülenmesi değil programı çalışmasıdır.
açıkça söyleyim iyi niyetli bir program geliştirdiğiniz kanaatinde değilim.
eğer yanılıyorsam özür dilerim ama programı ne amaçla kullanacağınızı öğrenebilirmiyiz.
kolay gelsin.
makineyi sisiren aygit yoneticisinde programın çalışıştığının görüntülenmesi değil programı çalışmasıdır.
açıkça söyleyim iyi niyetli bir program geliştirdiğiniz kanaatinde değilim.
eğer yanılıyorsam özür dilerim ama programı ne amaçla kullanacağınızı öğrenebilirmiyiz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
sayın aslangeri abi. bence arkadaşın programı kötü niyetli değildir. gerçi herşey o yönde işaret ediyor ama şöyle bir durum var: arkadaş diyor ki: "program minimize olmasın". yani zararlı bir programı kimse ha bire göz önünde tutmak istemez. sürekli görünen ve minimize olmayan bir programı görev yöneticisinden saklamaya bir anlam veremedim ben.
ayrıca bence bilgisayarı şişiren arkadaşın bir mantık hatası yapmış olmasıdır. bence program recursive döngüye giriyor ve çalışan her program bir adet daha program çalıştırıyor.
böylece çalışan program exe sayısı gitgide artıyor. 1-2-4-8-16-32...
ayrıca bence bilgisayarı şişiren arkadaşın bir mantık hatası yapmış olmasıdır. bence program recursive döngüye giriyor ve çalışan her program bir adet daha program çalıştırıyor.
böylece çalışan program exe sayısı gitgide artıyor. 1-2-4-8-16-32...