hocalarim. Firebird bir veritabani ile calisiyorum... Baglanti olarak IBDataSet ve Quantumgrid V4. kullaniyorum.
faturalari almam gerekiyor fakat faturalarda ödenmis ve ödenmemis olmak üzere ( 0, 1 ) ayirmam gerekiyor.
iki adet IBDataSet bileseni ile alip iki ayri cxGrid e bagliyorum. fakat birinde islem yaptiginda iki IBDataSet ayni tabloya baglandigi icin commit yapildiginda baglantiyi kesiyor. Afterdelete olayina commit ekleyip daha sonra DataSet.open dedim ama hangi IBDataSet sil emrini gönderiyorsa onu yeniden aciyor. digeri haliyle kapali olarak kaliyor. ben de olayi nacizane su sekilde düsündüm. eger cxGrid ile bir filtreleme olayi gerceklestirebilir isem, yalnizca 0 lari ve ikinci cx de yalnizca 1 olanlari alsin... bu iki cxgrid de ayni IBDataSet bilesenine baglansin...
umarim dogru bir sey yapiyorum dur.. Cehaletin gözü kör olsun...
Forum da arattim bir iki sey buldum fakat oldukca karmasik... isin icinden cikamadim...
yardimci olursaniz minnettar kalacagim...
selam ve dua ile...
cxgrid Filtreleme ( 0, 1 )
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
cxgrid Filtreleme ( 0, 1 )
kıdemsiz üye
hocam sql ile yaptim fakat yukarida da belirtmis oldugum gibi query nin biri ile islem yaptigimda tablo acilip kapaniyor ve ikinci query de otomatik olarak bundan etkileniyor. cünkü iki query de bir tabloya bagli. bunun icin cxgrid den filtrelemem gerekiyor.
yardimlarinizi rica ediyorum...
group komutunu kullandigim zaman user_name required diye bir hata aliyorum... ilginc!
bir de yeni baslik acmadan ikinci bir soru sormak istiyorum müsadeniz ile...
sql komutu ile iki ayri varchar olarak belirlenmis field'i tek field mis gibi gösterebilir miyim? örnegin isim ve soyisim olmak üzere iki adet field im var ve bunlar cxgrid in tek hücresinde görünmeli.
bugün sabaha kadar cxgrid filtrelemeyi ve field birlestirmek icin sql komutu aradim. bir sonuc alamadim...
yardimlarinizi rica ediyorum...
group komutunu kullandigim zaman user_name required diye bir hata aliyorum... ilginc!
bir de yeni baslik acmadan ikinci bir soru sormak istiyorum müsadeniz ile...
sql komutu ile iki ayri varchar olarak belirlenmis field'i tek field mis gibi gösterebilir miyim? örnegin isim ve soyisim olmak üzere iki adet field im var ve bunlar cxgrid in tek hücresinde görünmeli.
bugün sabaha kadar cxgrid filtrelemeyi ve field birlestirmek icin sql komutu aradim. bir sonuc alamadim...
kıdemsiz üye
ilgilenenlerin dikkatine...
olayi cözdüm aynen su sekilde yapiliyor. kodlari asagiya yaziyorum...
önce var olan filtreleri siliyoruz
daha sonra filtre olayini bildiriyoruz ( sanirim true false olarak aliyor )
daha sonra filtreyi yaziyoruz.
daha sonra da aktif hale getiriyoruz
eger asagidaki filtre kutusunun görülmesini istemiyorsaniz view mouse ile secin daha sonra event penceresinde datacontrol a gidin icerisindeki FILTERING kismina ulasin ve oradaki VISIBLE kismini fvNever yapin. bu sekilde asagida ki filtre kutusundan kurtulmus oluyorsunuz.
hadi hayirli olsun.. kolay gelsin
olayi cözdüm aynen su sekilde yapiliyor. kodlari asagiya yaziyorum...
önce var olan filtreleri siliyoruz
Kod: Tümünü seç
cxgriddbtableview1.DataController.Filter.Clear;
cxgriddbtableview1.DataController.Filter.Root.BoolOperatorKind := fboOr;
cxgriddbtableview1.DataController.Filter.Root.AddItem(kolonismi,foLike,istenilen value,'filtre kutusunda görülecek string');
cxgriddbtableview1.DataController.Filter.Active := true;
hadi hayirli olsun.. kolay gelsin

kıdemsiz üye