Merhaba,
aslında söyledikleriniz aynı şeyler ama olmuyor veya ben tam olarak anlatamadım. Özür dilerim
Kod: Tümünü seç
procedure TAnaForm.SpeedButton4Click(Sender: TObject);
begin
begin
query1.First;
while not Query1.Eof do
begin {query1 begini}
query2.First;
while not Query2.Eof do
begin {query2 begini}
query3.First;
while not query3.Eof do
begin {query3 begini}
query4.First;
while not query4.Eof do
begin {query4 begini}
Query6.Insert;
Query6.Edit;
Query6MalKodu.Text :=('152.'+Query1Kod.Text+'.'+copy (Query3Kod.Text,2,3)+'.'+Query2Kod.Text+'.'+Query4Kod.Text);
Query6MalAdi.Text:=(copy(Query1Aciklama.Text,1,19)+' '+copy(Query2Aciklama.Text,1,7)+' '+copy(Query3Aciklama.Text,1,7)+' '+copy(Query4Aciklama.Text,1,7));
Query6Kod1.Text:=Query1Kod.Text;
Query6Kod2.Text:=Query2Kod.Text;
Query6Kod3.Text:=Query3Kod.Text;
Query6Kod4.Text:=Query4Kod.Text;
Query6.Post;
// Query6.Refresh;
// listbox1.Items.add('152-'+Query1Kod.Text+'-'+Query2Kod.Text+'-'+copy (Query3Kod.Text,2,3)+'-'+Query4Kod.Text);
// listbox2.Items.add(copy(Query1Aciklama.Text,1,10)+' '+copy(Query2Aciklama.Text,1,10)+' '+copy(Query3Aciklama.Text,1,10)+' '+copy(Query4Aciklama.Text,1,10));
query4.Next;
end; {query4 endi}
query3.Next;
end; {query3 endi}
query2.Next;
end; {query2 endi}
query1.Next;
end; {query1 endi}
Query6.Close;
Query6.Open;
SpeedButton4.Enabled:=False;
SpeedButton2.Enabled:=True;
showmessage ('Toplam '+ IntToStr (Query6.RecordCount)+' Kayıt Oluşturulmuştur.');
end;
end;
Ben programda 4 tane query var bunlarda tanımlanan kodlarla malkodu üretiyorum.şöyle bişey yapmak istiyorum ama anlatamıyorum
yukarıdaki kodun değiştireceğim kısmı aşağıda
kodun şu kısmı
Query6MalKodu.Text :=('152.'+
Query1Kod.Text+'.'+copy (
Query3Kod.Text,2,3)+'.'+
Query2Kod.Text+'.'+
Query4Kod.Text);
ben burada bilgileri querylerden belirlediğim şekilde alıyorum (kırmızı alanlar) ama benim amacım bu querylerin sırasını kullanıcının istediği şekilde dizyn edebilmesi yani buda şu anlama geliyor.
Ben Query1MalKodu.Text demek yerine bir edetin içerisinden burayı yazmak istiyorum.
ama böyle yapıncada bu değeri text görüyor ve olmuyor.
Umarım anlaşılmıştır valla sabahtan beri uğraşıyorum kafayı sıyırıcam. Oruç olunca kafam durdumu ne yaptı

Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]