treeview, scrollbar + altformlarda bileşen kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
techmaster
Üye

treeview, scrollbar + altformlarda bileşen kullanımı

Mesaj gönderen techmaster »

herkese selamlar...
2 sorum vardı..

1) formuma bi treeview koydum..form bayağı estetik oldu ama treeviewdeki düğümlerden birini açınca kaba bi scrollbar çıkıyo ve güzelim form berbat bir hal alıyor :cry:
şöyle scrollbarı daha güzel yapacak bişey yokmu mesela web sayfalarındaki gibi...forumda aradım bi component buldum ama link ölmüştü maalesef...

2) ayrıca formumda altformlar var 3-4 tane. bu formlarda veritabanına ekleme, silme, güncelleme vs. herşeyi yapacam...acaba ana forma koyduğum ibdataset, ibdatabase,ibtransaction bileşenlerinimi kullanmalıyım yoksa her altform için yeni bileşenlermi eklemeliyim..

not: bütün işlemler aynı tablolar üzerinde yapılıyor...

herkese hayırlı geceler...
En son techmaster tarafından 13 Ağu 2005 12:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
master of technology

http://www.cuemot.org
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Merhaba

eğer burdaki datasetler için başka işlem yapmayacaksan neden olmasın tabii ha datamodule den ha da başka formdan ne fark eder .... :wink:

Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

sizin 2. sornuzun cevabını şöyle açıklayayım ilk etapta kullancağınız bileşenleri datamodule diye bir formun üzerine koyarsanız dah iyi ve sağlıklı olur .alt formlara bileşen yerleştirmenize gerek yok.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
eğer ayrı bir ibx bileşeni kullanırsanız ana penceden güncelleme (yeni eklediğiniz kayıtların görünmesi için) işlemi yapmanız gerekebilir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim