Tabii Quotedstr kelimesi paradox ta bile kullanılan bir kelimedir. Bazen sql cümlenizde sıkıntı olur ya hani. Ama kod doğru. Ne yapmak lazım. Hemen bu kelimeyi ekliyoruz. Neden bu kelime ekleniyor derseniz vt mizde cracter olan yani düz metin girilen alanlarda filtreleme ve sorgulama işlemini daha rahat gerçekleştirilebilir.
frm_ana.IBDataSet1.Close;
frm_ana.IBDataSet1.InsertSQL.Clear;
frm_ana.IBDataSet1.InsertSQL.Add('insert into GRUP (GRUP_ADI,GRUP_YILI)');
frm_ana.IBDataSet1.InsertSQL.Add('VALUES ('''+edit1.Text+''','''+edit6.Text+''')');
frm_ana.IBDataSet1.ExecSQL;
butona tıklayınca bu olayın olması gerekiyor ama 'use open for a select statement' gibi garip bi hata alıyorum...programın bi bildiği vardır diyip open ile denedim:D ama yine olmadı....
iyi çalışmalar...
insertSQLe yazacağın delphi tarafından verilecek olan insert veya append komutlarıyla tetiklenip kaydı vt'ye ekler. bu özelliğe ataan cümleyi bir komutla çalıştırabiliyorduk sanırım ama şuan aklıma gelmiyor.
forumda arama yaparak daha fazla bilgiye ulaşabilirsin
selam ' bu işaret string bir ifadedir string bir ifadeyide tablodan varchar olarak tanımlarsan kaydeder senin bir şey yapmana gerk yok ..Bu firebrid için aynı şekilde paradox için de (A) olaraktanımlarsanda olur kolay gelsin
Merhaba,
Sorunun cevabı çözülmüş ama bende bir ekleme yapmak istiyorum.
bu gibi durumlarda ben #39 kullanıyorum ve sorunu böyle çözüyorum.
Saygılar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]