fb -interbase login şifresi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cuneytak
Üye

fb -interbase login şifresi

Mesaj gönderen cuneytak »

İyi GÜNLER ARKADAŞLAR

fb ile yapmış oldugum projemin login şifresini ib_expert e girerek degiştirdim ve tekrar register ettim , ilgili ibdabase lerinde login ve şifrelerini degiştirdim
inno setup ile yeni bir kurulum hazırladım , projeyi hazırladıgım makinada her şey calıstı ama yeni kurulum yaptıgım makinada user adı ve şifrenin geçersiz oldugu dair bir hata veriyor nerde hata yaptıgımı bulamadım ayrıca forumlarda okudugum kadarıyla acıklayıcı bir bilgi bulamadım ...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Firebird kurulumu yapıldığında öntanımlı kullanıcı adı "SYSDBA", parola ise "masterkey" dir. Inno setup ile Firebird Sunucu kurulumu yaptırdıysan bu değerleri almıştır. Bu öntanımlı şifreyi değiştirmek için ufak bir program yazmak zorunda kalabilirsin. Bunu da inno setup da, firebird kurulduktan sonra çalıştırırsın.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba öncelikle şunu söyleyeyim. şifre işlemleri konusu daha önce formda çok geçmiş. ben okudum. değiştirmek sorun çıkarıyor. bunun nedeni firebird ü sıfırdan kurduğunda varsayılan olarak SYSDBA ve masterkey olarak sorgulamasıdır. sen firebirdü kurduğun makinaya ibexpert kurup fb serverin şifresini programda yazdığın şifreye çevirmen gerekiyor. ben bu işlemler için baya uğrşatım ama bi sonuca ulaşamdım. kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
cuneytak
Üye

Mesaj gönderen cuneytak »

cevabın için tesekkur ederim bende ana makinamdaki şifreleri tekrar eskiye cevirip denedim çalısmaya devam etti . kurullum dan sonra calısacak br programı deneyecegim. ama nasıl olacagı hakkında bir fikrim yok..
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Delphi de Interbase Admin tab'ında IBSecurityService bileşenini bir incele istersen.

:idea:

Security.FDB Firebird şifrelerini tutar. Firebird her kurulumda security.fdb yi baştan yarattığından öntanımlı parolasını alacaktır.

SYSDBA şifreni değiştirdiğinde gider bu dosyaya yazar. Sen en iyisi şifreni değiştirdikten sonra, security.fdb nin bir kopyasını kurulum paketine dahil et ve Firebird Server kurulduktan sonra klasöre kopyala.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

hocam ben bu dediğiniz bileşenleri inceledim. bu bilşenler arasında IBSecurityservice bileşeni bu iş için ancak mantık yapısını kuramadım. bu bileşenin securityAction özelliğinde 4 seçenek var bunlar
ActionADDUser
ActionDeleteUser
ActionDisplayUser
ActionModifyUser

bunlar şifrenin silinmesi eklenmesi gibi işlemleri yapıyor ancak nasıl... :oops:
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
Akınsoft son versiyon programlarında böyle bişey yapmış, yetkili şifresini değiştir deyince yapıyor ancak sistemdeki fdb dosyasından değiştiriyor bildiğim kadarıyla..

Benim bu noktada sormak istediğim bişey var, biz dataların birilerinin eline geçmemesini istiyoruz yani en azından ciddi bi zorluğu olsun..Çünkü mevcut dataların kullanıcıya sunum aşamasına gelinceye kadar çok emek çekildi.Bu konuda decode yöntemi kullanmayı falan da düşündüm ama gridle falan göstermemiz de gerektiğinden tam bi karar veremedim.Tutup bi de bunun için grid componenti yazmak gerekecek yoksa (yanılıyor olabilirim)..

Fikirlerinizi bekliyorum.