Veri Tabanı yolunu dışardan okutma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Veri Tabanı yolunu dışardan okutma
S.A
Adoconnection bileşeni ile MS SQL servere bağlanıyorum.ConnectionString ayarlarından ayarladıgım baglantının ilerde bilgisayar isminin değiştirilmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak server ismin bir txt dosyasından okutmak istiyorum. Adoconnection ın kendi ayarlarında direkt olarak server ismini *.txt olarak gösterebilecegim bir yer varmı ve tasarım anında da connectlenbilir bir yontem varmıdır(Formun oncrate olayına yazarak deilde connection ayarlarından yapılabilir bir yontem). Yardımlarınız için teşekkürler.
Adoconnection bileşeni ile MS SQL servere bağlanıyorum.ConnectionString ayarlarından ayarladıgım baglantının ilerde bilgisayar isminin değiştirilmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak server ismin bir txt dosyasından okutmak istiyorum. Adoconnection ın kendi ayarlarında direkt olarak server ismini *.txt olarak gösterebilecegim bir yer varmı ve tasarım anında da connectlenbilir bir yontem varmıdır(Formun oncrate olayına yazarak deilde connection ayarlarından yapılabilir bir yontem). Yardımlarınız için teşekkürler.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
S.A
Kod: Tümünü seç
Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;User ID=sa;Initial Catalog=Ticari;Data Source=[b]SERVER[/b]
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
- kadirkurtoglu
- Üye
merhaba
@AReS demişki
@AReS demişki
kardeş meseleyi yanlı anladın gibi me geliyor. çalışma anıda olsa durum değişmez. vt nin yerini mutlaka gösterecen. aksi takdirde hata alırsın. tasarım anı tabloya bağlanırsın. işin bittkten sonra. arkadaşların bahsettiği gibi text dosyadan ip ve programın çalıştığı yolu alırsın. ve kullanırsın. sende oncreate olayında değilde tasarım anında open diyebilirsin ve tasrım anı tabloya bağlantı yapabilirsin. kolay gelsin...Server kısmını txt den okutmasına ragmen Delphi de tasarım anında dahi kullanabiliyolar.Gridleri felan connectliyebiliyolar ama biz formun active olayına felan yaptıgımız içi,n olay değişiyor.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome