Veri Tabanı yolunu dışardan okutma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

Veri Tabanı yolunu dışardan okutma

Mesaj gönderen AReS »

S.A
Adoconnection bileşeni ile MS SQL servere bağlanıyorum.ConnectionString ayarlarından ayarladıgım baglantının ilerde bilgisayar isminin değiştirilmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak server ismin bir txt dosyasından okutmak istiyorum. Adoconnection ın kendi ayarlarında direkt olarak server ismini *.txt olarak gösterebilecegim bir yer varmı ve tasarım anında da connectlenbilir bir yontem varmıdır(Formun oncrate olayına yazarak deilde connection ayarlarından yapılabilir bir yontem). Yardımlarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Bağlantıyı yapan kodu yazabilirmisin....
Kullanıcı avatarı
VooDoo
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen VooDoo »

makinanin ismi degisebilir ama ip si degismez sanirim degilmi?
ip den baglanti kurarsan sorun olmaz
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Connection'u true yapmadan önce bir ini dosyadan okutarak yapabilirsin, biz hep öyle yapıyoruz böylece programın içine ekleyeceğin ayarlar kısmı ile serverı ve diğer connection ayarlarını program içinden değişmesine izin vermiş olursun.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

naile yazdı:Connection'u true yapmadan önce bir ini dosyadan okutarak yapabilirsin, biz hep öyle yapıyoruz böylece programın içine ekleyeceğin ayarlar kısmı ile serverı ve diğer connection ayarlarını program içinden değişmesine izin vermiş olursun.
evet bende katılıyorum :D
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

S.A

Mesaj gönderen AReS »

Kod: Tümünü seç

Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;User ID=sa;Initial Catalog=Ticari;Data Source=[b]SERVER[/b]
server kısmını txt den girmek istiyom sorun şu formun active olayına *.txt kullanarak oluyo sorun yok.Benim sordugum şu bir kaç kişiden duydum ve çalışmalarını gördüm ama adamların bilgi paylaşmak gibi lüksleri olmadıgı için soylemediler. Server kısmını txt den okutmasına ragmen Delphi de tasarım anında dahi kullanabiliyolar.Gridleri felan connectliyebiliyolar ama biz formun active olayına felan yaptıgımız içi,n olay değişiyor.Adoconnection lara adodataset lere ve querylere tek tek kodla connect yazıyoz benim sordugum olay buydu tasaım anında dahi baglantıyı baglayıp kesebilecem yontemi bilen varmı teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Evet güzel bir konuya değinmişsin. Acaba şöyle birşey olsa nasıl olur, makaleler kısmında bilgisayar adını alan komponent koydum ona timer eklenti yaparak sürekli bilgisayar adını kontol ettiremezmisin veya başka bir arkadaş......
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba

@AReS demişki
Server kısmını txt den okutmasına ragmen Delphi de tasarım anında dahi kullanabiliyolar.Gridleri felan connectliyebiliyolar ama biz formun active olayına felan yaptıgımız içi,n olay değişiyor.
kardeş meseleyi yanlı anladın gibi me geliyor. çalışma anıda olsa durum değişmez. vt nin yerini mutlaka gösterecen. aksi takdirde hata alırsın. tasarım anı tabloya bağlanırsın. işin bittkten sonra. arkadaşların bahsettiği gibi text dosyadan ip ve programın çalıştığı yolu alırsın. ve kullanırsın. sende oncreate olayında değilde tasarım anında open diyebilirsin ve tasrım anı tabloya bağlantı yapabilirsin. kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

Mesaj gönderen AReS »

Hocam haklısın adam sallamış iki connection koymuş tasarım anında direkt bağlantı yapıyo derlenmiş çalışan halinde dışardan okunan *txt hali
Neyse sorunu hallettim bende oyle yaptım yardımlarınız için teşekkürler.