Quantumgrid ve Firebird Blob field

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikra
Üye

Quantumgrid ve Firebird Blob field

Mesaj gönderen ikra »

hocalarim umarim dogru yere yazmisim dir. Yanlis ise bagislayin...

öncelikle selamu aleyküm.

Firebird kullaniyorum. Blob bir alan tanimladim. Bu alana rtf formati ile text kayit ediyorum. fakat bu text i QuantumGrid de göstermek istedigimde, icon cikiyor ve grid in ayarlari ile oynayip text olarak gösterdigimde formatlanmamis bir sekilde rtf kodlari cikiyor. memo olarak gösteriyorum yine bir sonuc alamiyorum...

kisacasi Blob olarak tanimlanmis ve rtf olarak formatlanmis bir text i db den alip QuantumGrid icerisinde nasil gösterebilirim?

simdi den tesekkür ediyorum. selam ve dua ile...

ikra...
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

cxGride eklediğiniz columunu seçip (blob alanın gösterildiği kolon) object inspectorde propertiesini ImageCombobox seçin. Itemsından iki item ekleyin. Eklediğiniz itemlerin özelliklerinden valuesini belirleyin. Descriptiona da gelecek değere göre yazmasını istediğiniz şeyi yazın. Isterseniz resim de ekleyebilirsiniz.
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

hocam tam olarak anlayamadim. dediginiz sekilde yaptim vakat value lerini ne sekilde secmem gerekiyor. beni biraz daha aydinlatabilirmisiniz? resim ile image ile rtf yazi arasinda bir baglanti kuramadim :oops:
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Pardon ya, benim kafa booleana kaymış ona göre cevapladım (kulaklıkla çalışınca böyle oluyor sanırım :oops: ). blob hiç kullanmadım demolarını incelediniz mi hiç?