DB Workbenchde bi problem

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mertcenk
Üye

DB Workbenchde bi problem

Mesaj gönderen mertcenk »

Ya kafayı yemek üzereyim...Bir türlü bulamadım.

Firebird ü yeni kullanmaya başlıyorum

DB Workbench kullanıyorum Server register işlemiyi yapıyorum..firebird ü seçtikten sonra host a bilgisayar ismini verdikten sonra pasword a "masterkey" yazıyorum..."cannot attach to pasword database" diyor.Dün herşey normal iken tablo da alan falan tanımlamada hiç bir sorun yokken bugün bunu yapıyor..Trial versiyon ve 9 gün kaldı..Acaba bundan yapıyor olabilir mi ..Beni deli edecek iki gündür...biri yardımcı olabilirse sevinirim...

Teşekkürler
mertcenk
Üye

IB Expert de de bir proble

ya server tanımlıyorum. Firebird ver 2.0 local alias ve db adını belirliyorum. sysdba masterkey olarak user ve pasw. de giriyorum. ok..sonra connect olucağım zaman...erişim engellendi diyor. işletim sistemi dosya eklenmesini engelledi diyor....

bu neden olur...dün her şey çalışıyordu...deli olacam burda offff offff...

bu arada win xp kullanıyorum...yetkilendirme falan hiç bişi ile oynamadım....her şey normal
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

XP SP2 kurulu ise firebird kurulurken engellemek isteyip istemediğiniz soruyor. Muhtemelen ewet demişsiniz orda.
denetim masasında güvenlik merkezi güvenlik duvarı ayarlar özel durumlardan firebird i ekleyin problem büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyor...
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
mertcenk
Üye

nasıl..bulamadım.nerden yapıcam :?:
mertcenk
Üye

cannot attach to pasword database hatası veriyor...şifre masterkey yazıyorum ama bu hatayı veriyor....dediğinizide yaptım ama bu sorun hala devam ediyor..
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

sp2 kurulu ise dediğim yoldan. tek tek yazdım yukarıda.

kolay gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM