interbase gec bağlanma sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
interbase gec bağlanma sorunu
interbase kullanıyorum. bu güne kadar belki 100 makineye prg kurmuşumdur. ancak bunlardan cok az bir kısmında prg epeyce bekleterek acılıyor.
ben fahrettin abini ib setup kurulumunu kullanıyorum.
data yolunu da bir txt dosyasından okutuyorum. datayolumda genelde
c:\DEMPRO\DATA_FB\DEMPRO.GDB
başına localhost getirsem bile yine gec acılıyor.
tüm makinelere IP numarasıda veriyorum.
exe ye tıklayında. diğer tüm makinelerde tak diye acıyor. dediğim gibi bir iki makinede cok bekletiyor. sonra acıyor. actıktan sonra hızında sorun yok ama. interbase servera bağlanmada sorun oluyor gibi.
bu tür sorunla karşılaşan oldumu? sorunu nasıl çözebilirim?
ben fahrettin abini ib setup kurulumunu kullanıyorum.
data yolunu da bir txt dosyasından okutuyorum. datayolumda genelde
c:\DEMPRO\DATA_FB\DEMPRO.GDB
başına localhost getirsem bile yine gec acılıyor.
tüm makinelere IP numarasıda veriyorum.
exe ye tıklayında. diğer tüm makinelerde tak diye acıyor. dediğim gibi bir iki makinede cok bekletiyor. sonra acıyor. actıktan sonra hızında sorun yok ama. interbase servera bağlanmada sorun oluyor gibi.
bu tür sorunla karşılaşan oldumu? sorunu nasıl çözebilirim?
Öncelikle Interbase 6.x sürümlerinin connect/disconnect olmada bazen yavaş kaldığını biliyorum ve görüyorum.
IB 7 den itibaren böyle bir sorun yok!.
Ayrıca (HT)HyperThreading destekli makinalarda bu özellik Aktif durumdaysa bunuda pasif hale getirmen gerekli, IB 6.x kullanıyorsan.
(ama HT kapatmak istemiyorsan bunun için tool bile var ama adı dilimin ucunda: özür)
IB 7 den itibaren böyle bir sorun yok!.
Ayrıca (HT)HyperThreading destekli makinalarda bu özellik Aktif durumdaysa bunuda pasif hale getirmen gerekli, IB 6.x kullanıyorsan.
(ama HT kapatmak istemiyorsan bunun için tool bile var ama adı dilimin ucunda: özür)
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim: