Merhaba,
Arkadaşlar kullanıcı dbgrid üzerinde herhangi bir satırda çift tıkladığında satır başına check işareti konmasını istiyorum ve başında check işareti olanları rapor etmek,aktarmak vs.. yapmam gerekiyo.Bunu bi component yardımıylamı yoksa kodlada yapabilirmiyim yolu nedir,nasıl yapablirim. Formda arattım ama daha önce kimse deyinmemiş yada bulamadım..
KOLAY GELSİN..
dbgridde satır başına check işareti koyma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba...
- Kendimce en basit yolunu tarif etmeye çalışayım...
- Veritabanına bir Logical alan eklemelisin. Adı SECILI olsun.
- Çift tıklanan kaydın SECILI alanını True ise False, değilse True olarak değiştirirsin...
- TDBGrid gösteriminde bu alanı hariç tutarsın, görüntü kirliliği yaratmaz.
- TDBGrid'in OnDrawColumnCell olayında eğer SECILI alanı True ise ilk başına TDBGrid - Canvas üzerine renklendirme veya işaret koyma işlemi yaparsın.
- Bu sayede Kullanıcı seçili olanları / olmayanları görür.
- İşleme alırken de basit bir SQL sorgu ile TRUE olanların listesini alıp toplu işlem yapar ve hemen sonra başka bir SQL sorgu ile hepsini tekrar FALSE yaptırırsın. Seçimler otomatik kalkar...
- Kendimce en basit yolunu tarif etmeye çalışayım...
- Veritabanına bir Logical alan eklemelisin. Adı SECILI olsun.
- Çift tıklanan kaydın SECILI alanını True ise False, değilse True olarak değiştirirsin...
- TDBGrid gösteriminde bu alanı hariç tutarsın, görüntü kirliliği yaratmaz.
- TDBGrid'in OnDrawColumnCell olayında eğer SECILI alanı True ise ilk başına TDBGrid - Canvas üzerine renklendirme veya işaret koyma işlemi yaparsın.
- Bu sayede Kullanıcı seçili olanları / olmayanları görür.
- İşleme alırken de basit bir SQL sorgu ile TRUE olanların listesini alıp toplu işlem yapar ve hemen sonra başka bir SQL sorgu ile hepsini tekrar FALSE yaptırırsın. Seçimler otomatik kalkar...