selam arkadaşlar
sorunum şu şekil bi tane web sayfam var, progmamımla onu webbrowsra aktarıyorum.
istedigim şu ki aktarırkan bazı yazıları değiştirmem gerekiyo. bunu program ile yapmak istiyorum, yani bilgisayarımdaki html dosyasını webbrowser ile acarken içerigini nasıl değiştirebilirm.
bir web sayfasındaki yazıları silmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
hocam cevabın için saol ama ben deniyorum html'deki istedigim yeri sildiremiyorum ben şu şekil bi kod kullanıyorum...
bunun yaptıgım zaman kelimeler bulunursa "ok" diyerek uyarıyo ama ben o buldugu kelimeleri silmesini istiyorum "html" dosyasından bunu nasıl yapabilirm.
Kod: Tümünü seç
var
i,j:integer;
ara:string;
begin
ara:=edit1.Text;
i:=pos('deneme',ara);
j:=pos('silmek',ara);
if (i<>0) or (j<>0) then
begin
showmessage('ok');
end;
AnsiReplaceStr veya AnsiReplaceText
AnsiReplaceStr veya AnsiReplaceText fonksiyonlarından birisi ile bu işi otomatik olarak yapabilirsin. Bu iki fonksiyon StrUtils dosyasının içinde, bu yüzden uses kısmına StrUtils'i de eklemen gerekiyor.
Sana tavsiyem, HTML dosyasını bir StringList'e load et ve aşağıdaki gibi bir kod kullan
tmp:=TStringList.Create;
tmp.LoadFromFile('tmp.html');
tmp.Text:=AnsiReplaceText(Param1,Param2); //sıralamasını hatırlamıyorum, helpten bakabilirsin.
tmp.SaveToFile('tmp.html');
tmp.free;
WebBrowser.Navigate('tmp.html');
Kolay Gelsin,
Bahadır Alkaç
Sana tavsiyem, HTML dosyasını bir StringList'e load et ve aşağıdaki gibi bir kod kullan
tmp:=TStringList.Create;
tmp.LoadFromFile('tmp.html');
tmp.Text:=AnsiReplaceText(Param1,Param2); //sıralamasını hatırlamıyorum, helpten bakabilirsin.
tmp.SaveToFile('tmp.html');
tmp.free;
WebBrowser.Navigate('tmp.html');
Kolay Gelsin,
Bahadır Alkaç