NEDEN KAYDEDINCE GÖRÜNMÜYOR DA PROGRAMI AÇIP KAPAYINCA GÖRÜN

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
akkaya83
Üye
İletişim:

NEDEN KAYDEDINCE GÖRÜNMÜYOR DA PROGRAMI AÇIP KAPAYINCA GÖRÜN

Mesaj gönderen akkaya83 »

Arkadaşlar hepinize kolay gelsin. Firebird de yeni bir tablo oluşturdum.

Kod: Tümünü seç

SIRANO
diye bir AutoInc Alan ayarladım Integer. Trigger ve Generatörü ayarladım. Ib Expert ten Data ekranından veri girince SIRANO anında bir artarak kaydoluyor ama Delphi de IbDatabase IbTransaction, IbTable, Ib Data Source ile bağlayıp Master - Detail 2 tablo yaptım. yeni kayıt açınca bir türlü kayıt SIRANO program kapatılıp tekrar açılıncaya kadar ekranda gözükmüyor. Ne zaman programı açıp kapattım otomatik verilen rakamlar gözüküyor. After Postuna ApplyUpdates, CommitRetaining, yaptım ama bir türlü göstermiyor. İlla ki program kapanıp açılacak....

Ne yapmam lazım nerde hata yapıyorumdur??

Teşekkür eDerim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

1. Delphi Forum başka forumlara benzemez! LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYUP, UYUN!!!

2. :ara Arama

3. viewtopic.php?t=5800

Kolay gelsin.
akkaya83
Üye
İletişim:

Arama yaptım, Okudum. Cevabı yok.

Mesaj gönderen akkaya83 »

Arkadaşın biri de değinmiş Autoınc alan neden se program kapatılıncaya kadar kendisine generate edilen değeri almıyor. Bu da masterin SıraNumarası olduğu için; detay a kayıt yapıyorken numarasını göremiyor ve kayıt 0 ile ilişkileniyor.

After postta Tabloyu açıp kapatsam sorun olurmu? O zaman tablo generate olan değeri gösteriyor.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

IBTransaction1.CommitRetaining;
yazarsan sorun olmaz.