tapi ile telefon tuşu okuma...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
i_zec
Üye

tapi ile telefon tuşu okuma...

Mesaj gönderen i_zec »

herkese kolay gelsın....
Acaba forum arkadaşlarımızdan telefon hattından tuş bilgilerini okuyan yada buna benzer bir uygulama yapan var mı?Karakter ve sayı okuma.Boyle bir uygulama yaparken ne gibi gucluklerle karşılaşılabilir.Yani telekomun hatlarından oturu bir sıkıntı felan yasayabilirmiyim?Ne gibi zorluklar benı beklıyor...aydınlatırsanız sevinirim....
İyi Çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

anahtar kelime dtmf
dtmf diye forumda aratırsanız bulursunuz
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

yardimin icin saol.Forumda arastirdigimda gorduklerimde yine benim gibi konuya yeni girenler.Onlar da benim gibi dormus ama netice ne olmus onu bilmiyorum.Ayrica cok farkli yaklasimlar da var. Tekrar dile getirmek gerekirse ,bu tip bir projede calismis bir arkadasimiz varsa ve yok gosterirse cok sevinirim.
Iyi calismalar....
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

ben daha önce apro tapi bileşeni ile yapmıştım. çok zor bişey değil olay %50 modemde bitiyor. tapi bileşeni connect olduktan sonra bileşenin OnDTMF olayında gelen tuşu alabiliyorsun.
kolay gelsin.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

lazio kardesim kusura bakmada,son bir kez daha kesin olarak teyid edebilirmisin?Yani kesinlikle yaptin ve calisiyor degilmi?Bu benim proje konum olacak bu yuzden cok uzerinde duruyorum.Ek olarak birkac sey daha soracagim.

1-)modem olarak ne kullandin?
2-)Tuslardaki karakterleri okumamiz mumkunmu?Mesela arayan kisi "C" harfini girecek.dolayisi ile 3 kere 2 tusuna basmasi gerekiyor.dolyisiyla bunu 222 olarak degilde C olarak alabilirmiyiz.

yardimlarin icin simdidden teskkurler.

Iyi calismalar....
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

i_zec yazdı: 1-)modem olarak ne kullandin?
2-)Tuslardaki karakterleri okumamiz mumkunmu?Mesela arayan kisi "C" harfini girecek.dolayisi ile 3 kere 2 tusuna basmasi gerekiyor.dolyisiyla bunu 222 olarak degilde C olarak alabilirmiyiz.
1- benim modem Apache HCF 56K gibi bişey di. voice özelliği vardı ama CallerId desteği olmadığı için callerid yi hiç alamadım
2-hocam ben 0-9 ve *, # tuşlarını okudum. projemde a-z kullanmam gerekmediği için öle bişey yapmadım. ama dediğin gibi sayıları alfabeye çevirmek kodla yapılabilir sanırım. tuşların basılma zamanlarınıda değişkende tutarsın ve belli bir süre tanımlarsın basılan son bilmem kaç tuş aynıysa ve aradaki süre senin belirlediğin süreden <= ise o işte bir sonraki harfdir gibi bişey.
yani şuan aklıma ilk bu geldi.
kolay gelsin.
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

enim de planlarım arasında böyle bişi var. hazır konu açılmışken sorayım. :)
gerek callerid'yi gerekse de dtmf'yi ADSL Modemlerde kullanabilir miyiz?
bilihorsunuz Dial-Up tarihe karışıor :)
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

donanımı değiştirmeden olmaz. yani modemin devresine müdahale edilecek. normal modem +adsl modem gibi bir durum olur.
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

lazio,eğer senın içinde sakıncası yoksa msn den konuşabilirmiyiz.Sormak istediğim bazı sorular olacak.
İyi çalışmalar....

ek

pardon Ö.M ni yeni gordum.kusura bakmayın..
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

arkadaslar bir sorum daha var.Bu voice özelliği arayan kişiye sesli yanıt verebilmemiz için mi gerekli...
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

voice, sesli yanıt verebilme için ses alabilmek için ve DTMF için gerekli
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

FAOsoft yazdı:enim de planlarım arasında böyle bişi var. hazır konu açılmışken sorayım. :)
gerek callerid'yi gerekse de dtmf'yi ADSL Modemlerde kullanabilir miyiz?
bilihorsunuz Dial-Up tarihe karışıor :)
DSL modemlerde öyle bir olayın olacağını sanmıyorum. Çünkü orada sadece analog sinyalin yanındaki sayısal sinyalı (splitter) ayırıp, sayısal ile çalışıyor.. Yani analog (ve içindeki CallerId ve DTMF) işaretleri splitter'ın phone çıkışı tarafından alınabilir :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Teşekkürler, :elsalla:
karanlık dünyama ışık oldunuz :)
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

eeee simdi bana yeni bir modem gerekiyo.Bunu ne yapayim.herkesin kullandigi gibi US Robotics mi alayim.Yoksa baska bi tavsiyeniz varmi?Voice(dtmf) + caller id destekli olacak....
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

piyasada çok fazla voice modem var zaten ama bence almışken callerid destekli bitane al. şahsen benim proje callerid kısmına kadar gelseydi US Robotics alacaktım. okuldaki bi proje olduğu için geçer notu alınca gerisini getirmedik :)
DeveloperToolKit