tapi ile telefon tuşu okuma...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
tapi ile telefon tuşu okuma...
herkese kolay gelsın....
Acaba forum arkadaşlarımızdan telefon hattından tuş bilgilerini okuyan yada buna benzer bir uygulama yapan var mı?Karakter ve sayı okuma.Boyle bir uygulama yaparken ne gibi gucluklerle karşılaşılabilir.Yani telekomun hatlarından oturu bir sıkıntı felan yasayabilirmiyim?Ne gibi zorluklar benı beklıyor...aydınlatırsanız sevinirim....
İyi Çalışmalar...
Acaba forum arkadaşlarımızdan telefon hattından tuş bilgilerini okuyan yada buna benzer bir uygulama yapan var mı?Karakter ve sayı okuma.Boyle bir uygulama yaparken ne gibi gucluklerle karşılaşılabilir.Yani telekomun hatlarından oturu bir sıkıntı felan yasayabilirmiyim?Ne gibi zorluklar benı beklıyor...aydınlatırsanız sevinirim....
İyi Çalışmalar...
yardimin icin saol.Forumda arastirdigimda gorduklerimde yine benim gibi konuya yeni girenler.Onlar da benim gibi dormus ama netice ne olmus onu bilmiyorum.Ayrica cok farkli yaklasimlar da var. Tekrar dile getirmek gerekirse ,bu tip bir projede calismis bir arkadasimiz varsa ve yok gosterirse cok sevinirim.
Iyi calismalar....
Iyi calismalar....
lazio kardesim kusura bakmada,son bir kez daha kesin olarak teyid edebilirmisin?Yani kesinlikle yaptin ve calisiyor degilmi?Bu benim proje konum olacak bu yuzden cok uzerinde duruyorum.Ek olarak birkac sey daha soracagim.
1-)modem olarak ne kullandin?
2-)Tuslardaki karakterleri okumamiz mumkunmu?Mesela arayan kisi "C" harfini girecek.dolayisi ile 3 kere 2 tusuna basmasi gerekiyor.dolyisiyla bunu 222 olarak degilde C olarak alabilirmiyiz.
yardimlarin icin simdidden teskkurler.
Iyi calismalar....
1-)modem olarak ne kullandin?
2-)Tuslardaki karakterleri okumamiz mumkunmu?Mesela arayan kisi "C" harfini girecek.dolayisi ile 3 kere 2 tusuna basmasi gerekiyor.dolyisiyla bunu 222 olarak degilde C olarak alabilirmiyiz.
yardimlarin icin simdidden teskkurler.
Iyi calismalar....
1- benim modem Apache HCF 56K gibi bişey di. voice özelliği vardı ama CallerId desteği olmadığı için callerid yi hiç alamadımi_zec yazdı: 1-)modem olarak ne kullandin?
2-hocam ben 0-9 ve *, # tuşlarını okudum. projemde a-z kullanmam gerekmediği için öle bişey yapmadım. ama dediğin gibi sayıları alfabeye çevirmek kodla yapılabilir sanırım. tuşların basılma zamanlarınıda değişkende tutarsın ve belli bir süre tanımlarsın basılan son bilmem kaç tuş aynıysa ve aradaki süre senin belirlediğin süreden <= ise o işte bir sonraki harfdir gibi bişey.
yani şuan aklıma ilk bu geldi.
kolay gelsin.
DSL modemlerde öyle bir olayın olacağını sanmıyorum. Çünkü orada sadece analog sinyalin yanındaki sayısal sinyalı (splitter) ayırıp, sayısal ile çalışıyor.. Yani analog (ve içindeki CallerId ve DTMF) işaretleri splitter'ın phone çıkışı tarafından alınabilirFAOsoft yazdı:enim de planlarım arasında böyle bişi var. hazır konu açılmışken sorayım.
gerek callerid'yi gerekse de dtmf'yi ADSL Modemlerde kullanabilir miyiz?
bilihorsunuz Dial-Up tarihe karışıor

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!