düşünün bir bilgisayarda çalışıyorsunuz...sonra başka bir bilgisayarda başka bir yerde çalışmanıza devam edeceksiniz....evde yaptığınız çalışmayı kodları ile mailinize yolluyorsunuz...
sonra çalışacağınız diger bilgisayar gidip mailden kodları indirip aynen orda çalışmaya devam ediyorsunuz....
ama bir bakıyorsunuz kiiiiiiiiiiiii....evde yaptığınız çalışmalar uçmuşşşşş...sanki hiç bir şey yapmamışsınız gibi eski halinde....neyse lan diyip, bi daha yapıyor ve tekrar mailinize yolluyorsunuz....eve gidip mailinizden kodları aldığınzda...bi bakıyorsunuzki diğer tarafta yaptıklarınızda yokkkk...sanki yapıyor yapıyor..kaydetmeden çıkıyorsunuz...
insanı deli edecek bir konu..
1-proje dosyaları aynı klasorde aynı sürücüde..
2-save all yapıyorum
3-delphi versiyonları aynı
4-3 parti bileşenler dahil her şey aynı
hadi buyrun bakalim....
Bişi anlayan ve bişi diyecek olan varsa teşekkür ederim...
projeyi multi gelistirme sorunu...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
projeyi multi gelistirme sorunu...
En son nosedive tarafından 03 Eki 2005 10:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba,
Böyle birşeyin sözkonusu olması mümkün diil
Çok büyük bir ihtimal siz mailden aldığınız dosyayı yanlışlıkla tekrar maile atıyor olabilrsiniz. Başkada aklıma hiçbişey gelmiyor.
Sözün özü sizden kaynaklanan bir eksiklik veya hata vardır.
Not:dosyayı kaydettiğinizden em.in olmak için projeyi kapatıp tekrar açık değişiklikleri gözlemlersiniz.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Böyle birşeyin sözkonusu olması mümkün diil

Çok büyük bir ihtimal siz mailden aldığınız dosyayı yanlışlıkla tekrar maile atıyor olabilrsiniz. Başkada aklıma hiçbişey gelmiyor.
Sözün özü sizden kaynaklanan bir eksiklik veya hata vardır.
Not:dosyayı kaydettiğinizden em.in olmak için projeyi kapatıp tekrar açık değişiklikleri gözlemlersiniz.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
tamam aklınıza başka bişi gelmemesi gayet normal, ancak kaydetme konusunda aynı maili yollama konusunda bunlar söz konusu deil...özellikle buna dikkat ediyorum...ancak inanın benim de çok saçma olarak yorumladığım bişi ama oluyor işte...hatta bir arkadaşımla konuştum, oda başına bi kaç kez geldiğini söyledi..Proje dosyası ile ilgili bişi olabilir falan dedi..
Acaba şu olabilirmi...diyelimki delphi açık....o esnada kodlarda açık....o esnada gidip klasorden kodları siliyorum....yeni kodları kopyalamadan klasore delphiye dönüyorum...tekrar build edeyimmi diyor...hayır diyorum sonra kodları kopyalayıp tekrar delphiden açıyorum yeni kodlarla...acaba bununla ilgili bişi olabilirmi...
Ama buda mantıksız...
paradox bişi bu ya...
Acaba şu olabilirmi...diyelimki delphi açık....o esnada kodlarda açık....o esnada gidip klasorden kodları siliyorum....yeni kodları kopyalamadan klasore delphiye dönüyorum...tekrar build edeyimmi diyor...hayır diyorum sonra kodları kopyalayıp tekrar delphiden açıyorum yeni kodlarla...acaba bununla ilgili bişi olabilirmi...
Ama buda mantıksız...
paradox bişi bu ya...
zip yada rar layıp aktarım yapıyorsan bunları açarken iki bilgisayardaki saat/tarih farkından mesajla attığın projenin üzerine yazılmamış olabilir. Yada emin olduğun bir değişikliği her hangi bir .pas dosyasından kontrol etmelisin. Bir de gönderiğin dosyalar doğru mu? Gönderdiğin yerdeki delphi aynı klasördeki proje ve dosyaları mı kullanıyor.. 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
hey sey aynı
progamın bütün unitleri ve form dosyaları aynı yerde değişik bişi yok...yani şoyle diyelimki oyle olsun..yani bazı dosyaları başka klasorde tutsun..o zaman hep o formdaki çalışmalarda bu sorun yaşanmalı...ama oyle değil işte...bir formda bi çalışma yapıyorsunuz ama gidiyor geliyor netten bi bakıyorsunuz yok....ya biliyorum şimdi bu cocuk salakmı ne saçmalıyor diyebilirisiniz...oyle bilgisayardan ve delphi den bi haber bi acemi değiliz
bu hakkaten çok saçma bişi ama kaynağını bulamadım...şahidim bile var aynen boyle işte durum...
bu arada rar layarak transfer yapıyorum
birde mailden dosyaları çekincede üstüne kaydetmiyorum...eski dosyaları siliyorum...dediğinizden kaynaklanabileceğini düşündüm...
bu sorunun sebebini bulursam gerçekten garip olacak...

bu arada rar layarak transfer yapıyorum
birde mailden dosyaları çekincede üstüne kaydetmiyorum...eski dosyaları siliyorum...dediğinizden kaynaklanabileceğini düşündüm...
bu sorunun sebebini bulursam gerçekten garip olacak...