Delphi .NET ile yeni Forum açma
Delphi .NET ile yeni Forum açma
merhaba arkadaşlar,
şimdi bir projede birden fazla form kullanmak istiyorum.. açmış olduğum ikinci forumu nasıl yükleyebilirim? bir buton koyup butona tıklandığında o forumu açmasını isiyorum bu konuda bilgisi olan varmı acaba?
delphideki gibi
Form1.show; ==> Bunun karşılığını bulamadımda
Saygılarımla,
şimdi bir projede birden fazla form kullanmak istiyorum.. açmış olduğum ikinci forumu nasıl yükleyebilirim? bir buton koyup butona tıklandığında o forumu açmasını isiyorum bu konuda bilgisi olan varmı acaba?
delphideki gibi
Form1.show; ==> Bunun karşılığını bulamadımda
Saygılarımla,
Kod: Tümünü seç
procedure TWinForm.Button1_Click(sender: System.Object; e: System.EventArgs);
var
frm:TWinForm2;
begin
frm:=TWinForm2.Create;
frm.Show;
end;
Kod: Tümünü seç
messagebox.show('Kayıt Tamamlandı');
evet hocam bunu denedim ama program hata veriyor çalı$mıyor...
It is invalid to show a modal dialog or form when the application is not running in UserInteractive mode. Specify the ServiceNotification or DefaultDesktopOnly style to display a notification from a service application.
böyle bir hata veriyor
MessageBox.Show('Kayıt Tamamlandı');
dediğimizde??? nerede hata yapıyoruz.?
It is invalid to show a modal dialog or form when the application is not running in UserInteractive mode. Specify the ServiceNotification or DefaultDesktopOnly style to display a notification from a service application.
böyle bir hata veriyor
MessageBox.Show('Kayıt Tamamlandı');
dediğimizde??? nerede hata yapıyoruz.?
hocam asp.net normal desktop (win) uygulamalardan biraz farklı hali ile
mesela bu mesaj box lar ile ilgili bir birma bilesen hazırlamıs asp.net icin ve ucretli olarak satıyorlar. yani normal yollardan bir mesaj kutusu vs. cıkartamıyorsun..
web sayfasına bir label koyup mesajı ona yazabilirsin.
mesela bu mesaj box lar ile ilgili bir birma bilesen hazırlamıs asp.net icin ve ucretli olarak satıyorlar. yani normal yollardan bir mesaj kutusu vs. cıkartamıyorsun..
web sayfasına bir label koyup mesajı ona yazabilirsin.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
hocam ben $u kısmı bi türlü anlıyamadım..
ASP.NET komutlarınımı kullanıcaz yoksam
.NET komutlarınımı kullanıcaz kafam karı$tı gitti
mesela .ToString olayı .NET komutu ama
Response.Redirect('deneme.aspx') => buda asp.net komutu?
bu .PAS dosyasında yazarken neye göre ne kullanacam hocam ya??
Saygılarımla,
ASP.NET komutlarınımı kullanıcaz yoksam
.NET komutlarınımı kullanıcaz kafam karı$tı gitti
mesela .ToString olayı .NET komutu ama
Response.Redirect('deneme.aspx') => buda asp.net komutu?
bu .PAS dosyasında yazarken neye göre ne kullanacam hocam ya??
Saygılarımla,
saolun arkadaşlar ilginiz için.. ben bu olayı artık label1.text olarak çözerim napayım:( onun dışında bir problem daha var bu değişik bişi tabiki..
ben bu kullanıcı adı şifresi bölümü yaptım
Kullanıcı adı :
şifresi :
buraya girilen bilgileri içeride userdb.mdb ye kaydettiriyorum girilen şifreyi md5 yapıp veritabanına kaydediyorum.. şimdi kayıtlı kullanıcı login olurken ben database'e odaklanıp şifre kontrol yaptırmak istiyorum (delphi 2005) bunun için ne yapmam gerekiyor.. diğer delphilerde örnek veriyorum Table1.Locate..... şeklinde bakabiliyorduk şimdi nasıl yapabilirim bu konuda fikri olan varmı acaba arkadaşlar
ben bu kullanıcı adı şifresi bölümü yaptım
Kullanıcı adı :
şifresi :
buraya girilen bilgileri içeride userdb.mdb ye kaydettiriyorum girilen şifreyi md5 yapıp veritabanına kaydediyorum.. şimdi kayıtlı kullanıcı login olurken ben database'e odaklanıp şifre kontrol yaptırmak istiyorum (delphi 2005) bunun için ne yapmam gerekiyor.. diğer delphilerde örnek veriyorum Table1.Locate..... şeklinde bakabiliyorduk şimdi nasıl yapabilirim bu konuda fikri olan varmı acaba arkadaşlar