s.a.
kolay gelsin arkadaşlar, abiler.
delphi de yapmış olduğumuz bir uygulamayı (SQL Server developer edition kullanarak) müşterilere nasıl dağıtırız, 5 kullanıcıya kadar MSDE (desktop engine) iş görüyor lakin daha çok kullanıcılı sistemler için yetersiz kalıyor. Uygulamayı geliştirirken developer edition kullanıyoruz bunu müşterilere dağıtabilirmiyiz, dağıtırsak bu bedelli mi olur? yani müşteri kendi makinasına yükleyeceği SQL Server için lisans bedeli ödemek durumundamı kalır. Bu konuyu araştırıyorum yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
sql server uygulamayla birlikte nasıl dağıtıloyor.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
baya bi karışıkmış iş
arkadaşlar ben nasıl yapılacağını öğrendim iş biraz zahmetliymiş,
5 kullanıcıya kadar MSDE işimizi görüyor ama artan kullanıcılar için 2 yol var;
1. MS ile sözleşmeler imzalamak ve certified partner olmak bunun bir kaç koşulu var,
ilk olarak uygulamaya platform test diye bi test yapılıyo (ücretli tabi!! ben sorduğumda 700-800$ civarındaydı)
ikincisi certified partnet sözleşmesi, yıllık imzalanan bi sözleşme, (1610$)
ve son olarak royalty sözleşmesi; bunda da 2 yıl içinde 10.000$ lık ürün satacağınızı taahhüt ediyosunuz, eğer bu rakamı bulduramazsak üzeri firmaya fatura ediliyo
bu sözleşme imzalanır ise , işin kullanıcı tarafındaki maliyet;
sql server ücretsiz ama her client için CAL(Client access license) alınıyo, tanesi 60$
yani 20 kullanıcılı bi kullanım için 1200$
2. eğer sözleşmesiz olursa
sql server 700-800$
CAL 70$
20 kullanıcı için 2200$
gibi bişeyler oluyo
bunun sadece bi müşteri için maliyet olduğu düşünülürse biraz tuzlu bi fiyat çıkıyo program için

hepimize kolay gelsin
5 kullanıcıya kadar MSDE işimizi görüyor ama artan kullanıcılar için 2 yol var;
1. MS ile sözleşmeler imzalamak ve certified partner olmak bunun bir kaç koşulu var,
ilk olarak uygulamaya platform test diye bi test yapılıyo (ücretli tabi!! ben sorduğumda 700-800$ civarındaydı)
ikincisi certified partnet sözleşmesi, yıllık imzalanan bi sözleşme, (1610$)
ve son olarak royalty sözleşmesi; bunda da 2 yıl içinde 10.000$ lık ürün satacağınızı taahhüt ediyosunuz, eğer bu rakamı bulduramazsak üzeri firmaya fatura ediliyo

bu sözleşme imzalanır ise , işin kullanıcı tarafındaki maliyet;
sql server ücretsiz ama her client için CAL(Client access license) alınıyo, tanesi 60$
yani 20 kullanıcılı bi kullanım için 1200$
2. eğer sözleşmesiz olursa
sql server 700-800$
CAL 70$
20 kullanıcı için 2200$
gibi bişeyler oluyo
bunun sadece bi müşteri için maliyet olduğu düşünülürse biraz tuzlu bi fiyat çıkıyo program için

hepimize kolay gelsin